Genel Kurmay'dan 9 maddelik açıklama

Uluslararası Hava Sahasında Suriye Tarafından Düşürülen Uçağımızın Enkazını Arama Kurtarma Faaliyetleri başlığı ile yayınlanan açıklama şu şekilde: 1.   22 Haziran 2012 tarihinde, Doğu Akdeniz’de, uluslararası hava sahasında, silahsız ve tanıtma sistemi a

Genel Kurmay'dan 9 maddelik açıklama

Uluslararası Hava Sahasında Suriye Tarafından Düşürülen Uçağımızın Enkazını Arama Kurtarma Faaliyetleri başlığı ile yayınlanan açıklama şu şekilde:

 

1.   22 Haziran 2012 tarihinde, Doğu Akdeniz’de, uluslararası hava sahasında, silahsız ve tanıtma sistemi açık olarak görev uçuşu yaptığı esnada hiçbir uyarı yapılmadan RF-4E uçağımızın düşürülmesiyle ilgili altı açıklama yapılarak kamuoyu doğru olarak bilgilendirilmeye çalışılmıştır.

 

2.   Ancak, düşürülen uçağımız ile ilgili 11 Temmuz 2012 tarihinde yapılan açıklamamız hakkında yapılan yorumlar üzerine konuya açıklık getirmek maksadıyla kamuoyunun yeniden bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur.

 

3.   Olay günü (22 Haziran 2012) saat 11.57’de uçağımız ile radar ve telsiz irtibatının kesildiğinin öğrenilmesi üzerine, uçağımızın akıbetinin araştırılması için Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza emir verilmiş, deniz ve hava araçlarımız derhal irtibatın kesildiği bölgeye sevk edilmiştir.

 

4.   Bugüne kadar su yüzeyinden toplanan malzemelerin kriminal inceleme sonucu kamuoyu ile paylaşılmıştır.

 

5.   Kriminal inceleme sonucuna göre; uçağımızın düşürülme nedenleri arasında, Suriye tarafından iddia edildiği gibi bir uçaksavar ateşi ile düşürülme ihtimalinin ortadan kalktığı görülmüştür.

 

6.   Deniz dibindeki önemli parçaların çıkarılıp teknik incelemeleri tamamlandıktan sonra uçağımızın Suriye tarafından nasıl düşürüldüğünü tespit etmek mümkün olabilecektir.

 

7.   Kurtarma faaliyetlerinde, şehitlerimizin naaşlarının deniz dibinden çıkarılmasına öncelik verilmiş, bu arada bazı küçük parçalar da çıkarılmıştır. Ağır ve büyük parçalar deniz dibinde kalmıştır. 11 Temmuz 2012 tarihli açıklamamızda belirtildiği üzere Nautilus araştırma gemisinin bölgeden ayrılmasından sonra, kurtarma faaliyetlerine kendi imkânlarımızla devam edilmiştir.

 

8.   Uçağımızın diğer önemli büyük parçalarını çıkarmak için yeni imkânlar araştırılmış ve bu çalışma sonuçlandırılmıştır. Kurtarma faaliyetlerine kısa bir zaman sonra yeniden başlanacaktır.

 

9.   Çalışmalarımızın sonucunun sabırla beklenmesini ve konu ile ilgili yapılacak resmî açıklamalara itibar edilmesini değerli halkımızdan ve tüm basın mensuplarından saygıyla rica ederiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler