Gemiler Çanakkale'den böyle geçti

 Rusya'nın Karadeniz Donanması'na bağlı savaş gemisi 'Smetliviy' İstanbul Boğazı'nın ardından Çanakkale Boğazı'ndan geçişini tamamladı.1 SAATTE ÇANAKKALE BOĞAZI'NDAN GEÇTİBir Sahil Güvenlik Ani Müdühal Botu eşliğinde saat 18.00 sıralarında Çanakkale önler

Gemiler Çanakkale'den böyle geçti

 

Rusya'nın Karadeniz Donanması'na bağlı savaş gemisi 'Smetliviy' İstanbul Boğazı'nın ardından Çanakkale Boğazı'ndan geçişini tamamladı.

1 SAATTE ÇANAKKALE BOĞAZI'NDAN GEÇTİ

Bir Sahil Güvenlik Ani Müdühal Botu eşliğinde saat 18.00 sıralarında Çanakkale önlerine ulaşan 147 metrelik 'Smetliviy' isimli destroyerin, 36 millik Çanakkale Boğazı'ndan geçişi yaklaşık bir saat sürdü. Türk makamlarına, geçen 27 Haziran'da bilgi veren Rusya, 3 savaş gemisini İstanbul ve Çanakkale Boğazları'ndan geçirip Ege'ye açılacağını bildirmişti. Rus savaş gemilerinin geçiş planı daha sonra 10 Temmuz olarak yenilenmişti. Dün Ruslar'ın iki çıkarma gemisi 'Nikolay Filçenkovx' ve 'Caktarz' yanı sıra 'Tsezar Kunikov' adlı muhrip ve 'SB-5' isimli yardımcı gemiye geçit verilmişti. Bugün de bu gemilere Smetliviy destroyeri eklenmiş oldu.

 

canakkaalee.jpg

 

 

İstanbul ve Çanakkale Boğazları'ndan 17 Temmuz'da Romanya bayraklı MAİ-1103 bordo numaralı savaş gemisi, 23 Temmuz'da ise ABD bayraklı 'U.S.N.S. Jason Dunham' isimli fırkateynlerin geçiş yapacağı öğrenildi.

Savaş gemilerinin geçişi sırasında çekilen Çanakkale Zaferi'ni simgeleyen eli süngülü asker sanal alemde paylaşım rekorları kırıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler