Gazilerin Trabzonlu Başkanı konuştu

 Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu, gaziliğin, Türk kahramanlığının, vatanseverliğinin ve fedakarlığının yaşayan destanı olduğunu bildirdi.  Sağıroğlu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, gazili

Gazilerin Trabzonlu Başkanı konuştu

 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu, gaziliğin, Türk kahramanlığının, vatanseverliğinin ve fedakarlığının yaşayan destanı olduğunu bildirdi. 
 
Sağıroğlu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, gaziliğin, manevi dünyada toprağı vatan yapan, bayrağı göklerde dalgalandıran, vatanı uğruna ölmekten çekinmeyen yüreği korkusuz, canını vatan, vatanını canı sayan, ölümden korkmayanların cennetle mükafatlandırılmasının bir belgesi olduğunu belirtti. 
 
Gaziliğin, Türk kahramanlığının, vatanseverliğinin ve fedakarlığın yaşayan destanı olduğunu vurgulayan Sağıroğlu, şunları kaydetti: 
 
''Tarihimizle gurur duymalıyız. Bizler insan haklarını sözde savunan bazı devletler gibi milletleri katletmedik, soykırım yapmadık. Başka devletleri işgal etmek için savaşmadık, sadece ve sadece toprağımız ve rengini ecdat kanından almış bayrağımızın bağımsızlık ve hürriyeti için savaştık.
 
Savaştığımız topraklara huzur getirdik. Biz Türkler düşmanla çatışırken, telefonla ailesinden helallik alacak kadar maneviyatı yüksek olan kahraman, kendisine mermi atan düşmanına su verecek kadar asiliz.'' 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler