Gaffar Okkan olayında yeni ışık

 Ses ve görüntüsü salona bozularak yansıtılan gizli tanık , Okkan'ın ölümünde tutuklu sanık Levent Ersöz 'ün ilişkisi bulunduğunu savundu. Ersöz'ün Şırnak Alay Komutanı bulunduğu sırada kendisini gizli bir göreve çağırdığını belirten İlk Adım, şu ifadeler

Gaffar Okkan olayında yeni ışık

 

Ses ve görüntüsü salona bozularak yansıtılan gizli tanık , Okkan'ın ölümünde tutuklu sanık Levent Ersöz 'ün ilişkisi bulunduğunu savundu. Ersöz'ün Şırnak Alay Komutanı bulunduğu sırada kendisini gizli bir göreve çağırdığını belirten İlk Adım, şu ifadeleri kullandı: "Başımızda bazı subaylarla bizi Nusaybin'e gönderdi. 7 kişilik silahlı bir grup geldi yanımıza. Tam teçhizatlıydı. Onlarla Diyarbakır 'a gittik. Bir lokantaya girdik. Doğan marka araba geldi. Başımızdaki İsmail ve Selim isimli komutanlar Doğan araba ile gelen kişilerle görüştü. Biz ileride bir camiye gittik. Bir süre sonra Gaffar Okkan 'ın araçları geçti. Araçlar tren yolunu geçince bir çatışma çıktı. Bir süre sonra kendileri ile buluşan grup camiye geldi. 6'sı Şırnak'a gitti, 1'i Diyarbakır'da kaldı. Sabah televizyonda Okkan'ın şehit edildiği haberleri yer aldı. Bu kişiler mi vurdu görmedim."

 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 65'i tutuklu 273 sanıklı Ergenekon Davası'nın 211. duruşması gerçekleşti. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada gizli tanık İlk Adım'ın sözleri damga vurdu. İlk Adım, tutuklu sanık emekli Binbaşı Zekeriya Öztürk hakkında da önemli iddialarda bulundu. Öztürk'ün Görümlü karakol komutanı olduğu dönemde Siyahkaya köyünde bir askerin şehit olduğunu belirtirken, "Bu olay üzerine köyde 6-7 kişiyi yanına getirtti. Daha sonra bu kişiler kayboldu. Kemikleri bile bulunamadı." ifadesini kullandı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem