Fındık ve çay vergisinde indirim talebi

Giresun Ticaret Borsası (GTB), fındık ile çayda uygulanan yüksek vergilerin üretici ve sanayicileri zorladığını bildirdi. GTB'den yapılan yazılı açıklamada, Türk çayının temel gıda maddesi içersinde olmasına rağmen KDV oranının yüzde 8 olarak uygulandığın

Fındık ve çay vergisinde indirim talebi

Giresun Ticaret Borsası (GTB), fındık ile çayda uygulanan yüksek vergilerin üretici ve sanayicileri zorladığını bildirdi.

GTB'den yapılan yazılı açıklamada, Türk çayının temel gıda maddesi içersinde olmasına rağmen KDV oranının yüzde 8 olarak uygulandığına belirtildi.

KDV oranının diğer temel gıda maddelerinde yüzde 1 şeklinde uygulandığı vurgulanan açıklamada, çayın da yüzde 1 oranına bir an önce düşürülmesi gerektiği kaydedildi.

Fındık ve çayda uygulanan yüksek vergilerin üretici ve sanayiciyi zorladığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Özellikle Karadeniz Bölgesi olarak fındık ve çaya dayalı ekonomisi olan bir bölgeyiz. Bu anlamda diğer tarımsal ürünlerin üreticilerine ve sanayicilerine sağlanan desteğin temel gıda maddesi içerisinde bulunan ve ünü dünyada bilinen çayımızın KDV oranının makul seviyeler olan ve diğer ürünler içersinde de aynı paralele oturtularak yüzde 1 KDV oranına düşürülmesi bunun için gereklidir. Bu anlamda fındık ve çay ekonomisine dayalı bölgemizin KDV ve diğer vergi yükleri ile üretici ve sanayicisi açısından hafifletilmesi gerekmektedir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler