Facebookla gelen cinayet

 Dairede yakalanan 5 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler arasında bulunan öldürülen işadamının eski ortağı Muhammet E.’nin kendisini 50 milyar zarara uğratıp ortadan kaybolduğu için Devrim Güneş Beken’in oturduğu yeri Facebook’a koyduğu resimlerden bulup bi

Facebookla gelen cinayet

 

Dairede yakalanan 5 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler arasında bulunan öldürülen işadamının eski ortağı Muhammet E.’nin kendisini 50 milyar zarara uğratıp ortadan kaybolduğu için Devrim Güneş Beken’in oturduğu yeri Facebook’a koyduğu resimlerden bulup bir hafta önce Hollanda’dan geldiği ve aynı sitede ev tuttuğu belirlendi. Şüpheliler ifadelerinde birbirlerini suçlayarak Devrim Güneş Beken’i kimin öldürdüğünü bilmediğini söyledikleri öğrenildi.

 

KAN İZLERİNDEN GÖTÜRÜLDÜĞÜ DAİRE BULUNDU

 

Esenyurt, Cumhuriyet caddesi, Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan lüks sitedeki tüyler ürperten cinayet 7 Temmuz 2012'de meydana geldi. Polis kayıtlarına göre Devrim Güneş Beken’in bir süre önce ayrıldığı ancak daha sonra beraber yaşamaya başladığı eşi Ş.K., saat 23.30 sıralarında, site güvenliğini aradı. Ş.K., son konuşmalarında sitenin kapısında olduğunu söyleyen eşinin aradan geçen yarım saate rağmen henüz gelmediğini ve endişelendiğini söyledi.

 

Bunun üzerine harekete geçen lüks sitenin güvenlik görevlileri apartmanın asansöründe kan izleri olduğunu tespit etti. İzlerini takip eden güvenlik görevlileri Devrim Güneş Beken’in oturduğu dairenin iki kat altında bulunan başka bir daireye sokulduğunu tespit etti. Güvenlikçiler, kapı açılmayınca hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri daireye baskın yaptı. Baskında Devrim Güneş Beken, elleri bağlı bir şekilde dövülerek öldürülmüş olarak bulundu. Evde bulunan Muhammet E.(33), Abdülkadir K.(20), Cem Ş.(19), Serhat K.(22) ve Mehmet M.(28) gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

 

2008 yılında uzman çavuş olarak görev yaparken, sözleşmesini yenilemeyerek ordudan ayrıldığı öğrenilen Devrim Güneş Beken’in öldürülmesiyle ilgili zanlıların sorguları tamamlandı. Devrim Güneş Beken’in 2010 yılında kurduğu Antalya’da tomruk taşıma işi yapan bir şirketin ortağı gözaltındaki zanlılar arasında çıktı. Hollanda’da yaşadığını ve taksicilik yaptığını söyleyen Muhammet E. poliste verdiği ifadesinde “Onunla birlikte iş yapmıştık. Ancak daha birlikte kurduğumuz şirket battı. Beni 50 bin lira zarara uğrattı. Ondan bu parayı istiyordum. Ancak bir süre sonra cep telefonlarını değiştirdi ve ortadan kayboldu” dedi.

 

ADRESİNİ FACEBOOKA KOYDUĞU RESİMLERDEN BULMUŞ

 

Hollanda’dayken internet üzerinde yaptığı araştırmalarda Devrim Güneş Beken’in yaşadığı lüks siteyi Facebook sayfasına koyduğu resimlerden tespit ettiğini söyleyen Muhammet E., “Bir hafta önce onunla tekrar konuşmaya karar verdim. Bir emlak şirketi aracılığı ile onunla oturduğu aynı sitede bir ev tuttum. Oturduğu daireyi bilmediğim için girip çıkarken ya da havuz başında karşılarız umudu taşıyordum. Bu arada İstanbul’da tanığım bazı kişilerde sitenin havuzundan faydalanmak için yanımda kalıyorlardı” dedi.

 

“ASANSÖRDE TESADÜFEN KARŞILAŞTI”

 

Olay günü Devrim Güneş Beken ile tesadüfen asansörde karşılaştıklarını söyleyen Muhammet E., “Aşağı inecektim ki kapı açıldı. Karşımda Devrim Güneş Beken’in gördüm. Ona 'Nasılsın? Yine karşılaştık' deyince küfür etmeye başladı. Bunun üzerine yanımda bulunan iki arkadaşımla kavga etmeye başladılar. Ben havuz başında oturan diğer arkadaşlarımızı çağırmaya gittim. Geri geldiğimde evde onu kanlar içinde yerde yatarken gördüm. Ne yapacağımızı düşünürken polis geldi” diye ifade verdi.

 

ZANLILAR KİMİN ÖLDÜRDÜĞÜNÜ GÖRMEMİŞLER

 

Cinayetle ilgili yapılan soruşturmada cesetle aynı evde bulunan diğer şüpheliler de suçlamaları kabul etmeyerek Devrim Güneş Beken’in kimin öldürdüğünü görmediklerini söyledi. Polisle işlemleri tamamlanan 5 şüpheli adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler