Eylem hazırlığındaki bombacılar tutuklandı

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, eylem hazırlığında olan ve ormanlık alana gömülü C4 patlayıcı ile el bombalarını çıkartırken polis ekipleri tarafından suçüstü yakalanan terör örgütü PKK üyesi 3 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.Diyarbakır'dan İzmir'e geler

Eylem hazırlığındaki bombacılar tutuklandı

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, eylem hazırlığında olan ve ormanlık alana gömülü C4 patlayıcı ile el bombalarını çıkartırken polis ekipleri tarafından suçüstü yakalanan terör örgütü PKK üyesi 3 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

Diyarbakır'dan İzmir'e gelerek Mustafa Kemal Atatürk'ün 77. ölüm yıl dönümü törenlerinde eylem hazırlığı yapmak isteyen ancak gömülü bombalarla suçüstü yakalanan terör örgütü PKK üyesi "Ahin" kod adlı İbrahim E. ve diğer örgüt üyesi 4 kişi ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. Olayla ilgili 2 kişi serbest bırakılırken, C4 patlayıcı ile el bombaları ile yakalanan İbrahim E., Mervan A. ve Barış İ. "terör örgütü PKK üyesi olmak", "kasten adam öldürmeye teşebbüs", "terör örgütü adına faaliyet yürütmek" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan dün İzmir'de 5 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 3'ü aynı aileden 5 kişinin sorgularının ise devam ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler