Esad'a karşı işbirliği çağrısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İngiltere Başbakanı David Cameron arasındaki görüşme sona erdi.Görüşmede Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de yer aldı. Erdoğan ve Cameron, bir

Esad'a karşı işbirliği çağrısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İngiltere Başbakanı David Cameron arasındaki görüşme sona erdi.

Görüşmede Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de yer aldı. 

Erdoğan ve Cameron, bir saat süren görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Erdoğan, "Şu anda Suriye'deki gelişmeler insani olmayan bir boyutta. Kendi halkını katleden bir rejim sözkonusu. Bu rejime karşı elbirliği, güçbirliği yapmalıyız. Birleşmiş Milletler, Arap Ligi gibi kuruluşların bu konuda önemli adımlar atması gerekiyor" dedi.

Erdoğan, Halep'te yaşanan gelişmelere karşı duyarsız kalmanın mümkün olmadığını da söyledi.

Başbakan Erdoğan, "Myanmar'da çok ilginç gelişmeler var. Orada katliam, açlık, felaket var. İnsanlığa duyarlı olan bütün ülkeleri burada dayanışmaya davet ediyoruz. Elimizden geleni el birliğiyle yapmamız lazım" dedi.

Cameron: Ciddi endişelerimiz var

İngiltere Başbakanı David Cameron, "Suriye'de dehşet verici olaylar devam ediyor. Bu konuda çok ciddi endişelerimiz var. Özellikle Halep Bölgesi'nde rejimin atabileceği adımların, gerçekten çok tehlikeli ve dehşet verici olma ihtimali bizi endişeleniyor. Bu kesinlikle kabul edilemez bir durum. Çünkü bu durum ciddi şekilde meşru olmayacaktır. Böyle bir süreç içinde Suriye'deki rejimin görevden ayrılması gerekir. Uluslararası baskı da zaten bu süreç içinde devam edecektir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler