Esad misket bombası kullanıyor

 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Ebu Ahmed El-Halebi, Halep'te rejime bağlı Suriye ordusu ile muhaliflerin oluşturduğu ÖSO arasında “gerçek bir savaş yaşandığını” söyledi. Halebi, kentin merkezindeki Selahaddin mahallesine giren beş tankı imha e

Esad misket bombası kullanıyor

 

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Ebu Ahmed El-Halebi, Halep'te rejime bağlı Suriye ordusu ile muhaliflerin oluşturduğu ÖSO arasında “gerçek bir savaş yaşandığını” söyledi.

 

Halebi, kentin merkezindeki Selahaddin mahallesine giren beş tankı imha ettiklerini bildirdi.

 

Operasyonda kullanılan tanklara havadan da savaş uçakları ve helikopterlerle destek sağlandığını belirtildi.

 

Şehir dışındaki bine yakın muhalifin ise ÖSO'ya destek için Halep'e geldiğini ifade edildi.

 

çatışmalarda ilk belirlemelere göre Özgür Suriye Ordusu'ndan beş asker ile 15 sivilin hayatını kaybettiğini bildirildi.

 

Rus basınının iddiasına göre ise 100 kadar Suriyeli asker, yüz binlerce sivilin yaşadığı şehrin üzerine ateş etmemek için esir düşmeyi tercih etti.

 

HALK KAÇIYOR


Selahaddin'de onlarca tankın mevzilendiğini söyleyen ÖSO komutanlarından Halebi, tankların “semti rastgele bir şekilde top ateşine tutmasında çok sayıda evin yıkıldığını ve hasar gördüğünü” iddia etti.

 

Kentteki Baas Partisi'nin şubesinin de ÖSO'nun eline geçtiğini ifade eden muhalifler, operasyonlar nedeniyle halkın kenti terk etmeye başladığını belirtti.

 

"VAKUM VE MİSKET BOMBASI KULLANILDI" İDDİASI


Muhalifler, rejim güçlerinin Halep'teki sivil yerleşim bölgelerinde uluslararası sözleşmelere göre kullanılması yasak bombalar kullandığını öne sürdü.

 

Suriye Genel Devrim Konseyi Medya Sorumlusu Ebu Ubeyde, Suriye ordusunnun Halep'te “patladığı anda hava boşluğu oluşturarak ciğerleri patlatan vakum bombasının yanı sıra misket ve parça tesirli bombalar kullandığını” iddia etti.

 

Ubeyde ayrıca, görgü tanıklarının daha önce hiç görmedikleri Rus tipi MIG-21 savaş uçakları tarafından  kentin bombalandığını belirtti

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem