Ertuğrul Özkök'e 'hakaret' davası

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök hakkında, bir yazısında AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu'ya ''hakaret'' ettiği iddiasıyla dava açıldı.  Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, müşteki Süleyman Soylu'n

Ertuğrul Özkök'e 'hakaret' davası
Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök hakkında, bir yazısında AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu'ya ''hakaret'' ettiği iddiasıyla dava açıldı. 
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, müşteki Süleyman Soylu'nun avukatı tarafından, 25 Temmuz 2015 tarihli Hürriyet gazetesinde Ertuğrul Özkök imzalı "Vur emrini kim verdi" başlıklı köşe yazısında müvekkiline yönelik "hakaret" ve "iftira" suçlarının işlendiğiyle ilgili şikayette bulunulduğu belirtildi. 
 
Basın özgürlüğünün de tüm özgürlükler gibi başkalarının kişilik haklarına aykırı şekilde kullanılamayacağının açık olduğuna işaret edilen iddianamede, "Basın yolu ile işlenen suçlarda hukuka uygunluk nedenini oluşturan hakların kabulü için, açıklama, eleştiri veya değer yargısı biçimindeki bilginin gerçek ve güncel olması, açıklanmasında kamunun ilgi ve yararının bulunması, açıklanış şekli ile konusu arasında düşünsel bir bağ bulunması, açıklamada küçültücü sözlerin kullanılmaması gerekir. Bu unsurlardan birinin dahi gerçekleşmemesi haber verme ve eleştiri hakkını ortadan kaldırır ve fiili hukuka aykırı kılar" değerlendirmesi yapıldı. 
 
İddianamede, Hürriyet gazetesinin 25 Temmuz 2015 tarihli nüshasında yayınlanan yazının "iftira" suçunun yasal unsurlarını oluşturmadığı ancak "hakaret" suçu yönünden değerlendirilmesi gerektiği kaydedildi. 
 
Soruşturmaya konu yazıdaki ifadelerin Soylu'yu kamuoyu ve toplum önünde küçük düşüren, şeref, onur ve saygınlığını zedeleyen nitelikte olduğu anlatılan iddianamede, "hakaret" suçunun yasal unsurlarının oluştuğu kanaatine varıldığı bildirildi. 
İddianamede, şüpheli Ertuğrul Özkök'ün ''basın yoluyla hakaret'' suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. 
 
Davanın duruşması, ilerleyen günlerde Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler