“Erkek ve kız öğrencileri ayrı ayrı oturtun” talimatı veren müdür hakkında karar verildi!

“Erkek ve kız öğrencileri ayrı ayrı oturtun” talimatı veren Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın açığa alındı

“Erkek ve kız öğrencileri ayrı ayrı oturtun” talimatı veren müdür hakkında karar verildi!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Kız öğrencilerle erkek öğrencilerin ayrı sıralara oturtulması için öğretmenlere yazı gönderdiği" iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın'ın açığa alındığını bildirdi.

Akın gönderdiği mesajda, şöyle demişti:

Değerli arkadaşlar sınıflarımızda kız ve erkek yan yana oturtulmuş bazı sınıfları görüyorum. Sınıf öğretmenlerimizin sınıflarda kesinlikle erkekleri erkeklerle kızları kızlarla oturtulması konusunda hassas davranmanızı özellikle rica ediyorum. Bu durumda olan sınıf öğretmenlerimizin en kısa zamanda gerekli değişiklikleri yapmalarını önemle rica ederim.

Akın, resmi bir evrak da hazırlayarak, "Değerli öğretmen arkadaşlarımızı 22.03.2022 tarihi itibari ile tüm sınıflardaki oturma düzeninin değiştirilmesi ve erkek öğrenciler ile erkek, kız öğrenciler ile kız öğrencilerin denk geleceği şekilde bir düzen oluşturulması gerekmektedir. Gereğini arz ederiz" ifadesini kullanmıştı.

Sendika ve vekillerden tepki

Yaşananlara Eğitim İş sendikası ve çok sayıda muhalefet milletvekili tepki gösterdi.

TBMM’de HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, "Karma eğitimin karşısında ayrıştırıcı, cinsiyetçi ideolojinin ürünü olan bir uygulamayla karşı karşıyayız. Bu kişi hakkında soruşturma açılmış olması iyi fakat soruşturma süresince görevinden uzaklaştırılması lazım" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Okul Müdürü Haydar Akın hakkında toplumdan yükselen tepkiler nedeniyle soruşturma başlatıldığını savunarak "Bu ülkenin 9,5 yaşındaki küçücük çocuklarına bu gözle bakanları ve bu talimatları yazanları milletimiz affetmeyecektir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler