Ergenekon Dink savcısında

 Yetkileri kaldırılan savcılardan kalan dosyalar yeni savcılara verildi. Böylece Ergenekon soruşturmalarını yürütecek savcı da belli oldu. Hrant Dink cinayetine ilişkin soruşturmayı yürüten, terörle mücadele soruşturmalarına bakan savcı Muammer Akkaş, Erg

Ergenekon Dink savcısında

 

Yetkileri kaldırılan savcılardan kalan dosyalar yeni savcılara verildi. Böylece Ergenekon soruşturmalarını yürütecek savcı da belli oldu. Hrant Dink cinayetine ilişkin soruşturmayı yürüten, terörle mücadele soruşturmalarına bakan savcı Muammer Akkaş, Ergenekon soruşturmasına bakacak. Savcı Akkaş, bundan sonra Dink soruşturmasının yanı sıra Ergenekon kapsamında yürütülen Darbe Günlükleri, Üzeyir Garih ve Sabancı cinayetleri gibi soruşturmaları da yürütecek. Zekeriya Öz'ün ardından Ergenekon soruşturmasına bakan Cihan Kansız da geçtiğimiz yaz kararnamesi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine atanmıştı.

 

Öte yandan özel yetkileri kaldırılan savcıların da görevleri belli oldu. Bunlardan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen, 'genel soruşturmalardan sorumlu' başsavcı vekilliğine getirildi. Seçen, terörle mücadele soruşturmaları dışındaki soruşturmalardan sorumlu olacak. MİT soruşturmasını başlatan savcılardan Bilal Bayraktar, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Sadrettin Sarıkaya ise İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşma savcılığı yapacak. Daha sonradan MİT soruşturmasına dahil edilen savcı İsmail Işık da, 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşma savcısı olarak görev yapacak.

 

Dink davasında mahkemenin kararına 'örgüt var' gerekçesiyle itiraz eden savcı Hikmet Usta, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşma savcısı olarak görevlendirildi. İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma savcılığına ise Balyoz soruşturmasını yürüten savcı Hüseyin Ayar getirildi. Dink cinayeti kapsamında bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatan ancak 3. yargı paketi ile özel yetkisi kaldırılan savcı Mustafa Çavuşoğlu ise bilişim suçlarına bakan savcılıkta görevli olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler