Erdoğan o Trabzonluyu seçti

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanında göreve başlayan ve Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle görevine Erdoğan'ın yanında devam eden Tankçı Kurmay Albay Bekir Furkan Özdaban'ın görevi 30 Ağustos itibariyle sona erecek. Özdaban, son YAŞ kararlarının a

Erdoğan o Trabzonluyu seçti

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanında göreve başlayan ve Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle görevine Erdoğan'ın yanında devam eden Tankçı Kurmay Albay Bekir Furkan Özdaban'ın görevi 30 Ağustos itibariyle sona erecek. Özdaban, son YAŞ kararlarının ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kıta görevine atandı.

Özdaban'dan görevi 30 Ağustos itibariyle devralacak isim de bugün ilk kez kameraların karşısındaydı. Trabzon'lu Topçu Kurmay Albay Ali Yazıcı, Erdoğan'ın başyaveri olacak. 

TRABZON'LU YAZICI, ÖNERİLEN 3 İSİM ARASINDAN SEÇİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni askeri başyaverinin Genelkurmay Başkanlığının önerdiği 3 isim arasından seçti. Erdoğan önüne gelen isimlerden kendisi gibi Karadenizli olan Topçu Kurmay Albay Ali Yazıcı'yı tercih etti. Trabzon Sürmeneli olan Albay Yazıcı, en az 4 yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın askeri başyaveri olarak görev yapacak. Albay Yazıcı, görevine resmi olarak 30 Ağustos tarihinde başlayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler