Erdoğan: "Kimse bize parmak sallamasın"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT World kanalının tanıtım gecesinde konuştu.

Erdoğan: "Kimse bize parmak sallamasın"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT World kanalının tanıtım gecesinde açıklamalarda bulundu

"TRT dünyanın sayılı medya kuruluşları arasında yer alıyor. Arkasına böyle bir birikimi ve gücü olan TRT World'ün sloganında ifade edildiği gibi Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olacağına inanıyorum. Sunucular ve kanallar farklılaşsa da haberin kurgusunun ve dilinin tek düze geldiği dönemde böyle bir misyonla ortaya çıkmak takdire şayandır. Zorlukları göğüslemeyi başından kabul etmek demektir. TRT World'ün dünya çapında üne sahip 36 farklı ülkeden gazetecilerin yer aldığı deneyimli kadrosuyla bu misyonu yerine getirecek donanıma sahip olduğunu görüyorum"

"Şüphesiz ülkemizin son 14 yılda yaşadığı sessiz devrimin en görünür olduğu alanların başında dış politika geliyor. Burada şunu açık ve net olarak ifade etmek isterim. Türkiye bizim dönemimizde dış politika tasavvurunda ciddi bir paradigma değişikliğine gitmiştir. Bugün Türk dış politikasının ana ekseni, insani değerler bunun yanında milli çıkarların tam uyumu üzerine kuruludur."

"ZALİMİN KİMLİĞİNİ DİKKATE ALMIYORUZ"

"Türkiye'nin etrafında yaşananlara sırtını dönmesi mümkün değil. İnsani ve vicdani değerlerden taviz vermedik, vermeyeceğiz. Küresel ve bölgesel sorunların çözümüne katkılarda bulunuyor. Zalimin kimliğini dikkate almıyoruz. Mevlana Hazretlerinin pergel benzetmesinde olduğu gibi, bir ayağımızı Türkiye'ye sabitliyor, diğeriyle de küresel barış ve huzura katkıda bulunmaya çalışıyoruz"

"Somali'nin açlık sorunu bitmeden, Orta Afrika'da savaş bitmeden, Asya'da istikrar sağlanmadan Avrupa'nın refah içinde yaşayamayacağını gayet iyi biliyoruz. 11 Eylül sonrasının kesif atmosferinde, İspanya ile başlattığımız medeniyetler ittifakı girişiminin sebebi budur. Finlandiya ile yaptığımız anlaşmanın arkasında bu anlayış vardır. Dünya beşten büyüktür derken de meseleye tamamen insan ve adalet odaklı baktık"

"NE KADAR İLKESİZLİK VARSA YAPMAKTAN ÇEKİNMEDİLER"

"Medya ile oluşturulan algı hakikatin önüne geçiyor. Son 3 yılda Türkiye'nin yaşadığı birçok olay bu acı gerçeği tecrübe ettik. Gezi olayları sırasında uluslararası basın kuruluşlarının nasıl yanlı davrandıklarını hepimiz çok iyi biliyoruz. Küresel medya kuruluşları, İstanbul ve Ankara'da sokakları yağmayalan, polisimize saldıran, son olarak kaymakamımızı Derik'te şehit eden vandalların, alçakların kahramanlaştırılması başta olmak üzere ne kadar ilkesizlik varsa yapmaktan çekinmediler."

"KİMSE BİZE PARMAK SALLAMASIN"

"Sokakları işgal edenlere cici ve zeki çocuklar güzellemesi yapılmadı. Olaylar kesintisiz şekilde canlı olarak da verilmedi. Mısır'da demokrasi katledilirken, darbeyle gelmiş bir cumhurbaşkanı indirilirken binlerce insan sırf iradelerine sahip çıktıkları için meydanlarda öldürülürken sırra kadem bastılar. Kimse bize parmak sallamasın. Bu ülke kendi kaserini tayin etme iktidarına sahiptir.

"SÖZDE GAZETECİLER GÖRDÜK"

"Darbecileri Türkiye'nin son umudu olarak gören yazarlar vardı. PKK ve FETÖ sempatizanlığı Batı medyasında aldı başını gitti. İstiklallerine ve istikballerine sahip çıkan bir milleti koyun diyerek aşağılamaya çalışan sözde gazeteciler gördük. Yenikapı meydanını dolduran 5 milyon kişiyi iktidar muhalefeti olarak gören sahte basın mensubu üyeleri de çıktı. Son 5 ayda her türlü ahlaksızlığı ilkesizliği gördük, yaşadık. Şayet o gece darbe başarılı olsaydı bugün demokrasi ve özgürlük havarisi kesilen uluslararası medya kalemini darbeyi meşrulaştırmak için feda edecekti. Geçmişte bunu yaptılar"

"SEVDİĞİM BİR AFRİKA ATASÖZÜ VAR"

"Sevdiğim bir Afrika atasözü vardır. Aslanlar kendi hikayelerini yazmadıkça, avcıların kahramanlık hikayelerini dinlemek zorundayız. Onun için aslanlar kendi hikayelerini yazmaya devam edecekler. Onların verecek şekli bir ödülü önemli değil. Asıl önemli olan milletin gönlünü kazanmanızdır. Mesele budur. Benim torunlarım bile bırakamıyor. Tamamı yetmiyor bir de özetini izliyorlar. Başkalarının bizi anlamasını beklemenin boş bir çaba olduğunu bir çok iyi biliyoruz. Bu çerçevede bütün medya kuruluşlarımıza çok önemli görevler düşüyor"

"BU AKŞAM MUTLUYUM"

"TRT World'den devletin resmi bülteni olmasını istemiyoruz. Milletimizin gerçeklerini, en iyi televizyonculuğu yaparak dünyaya anlatmasını bekliyoruz. Ben bu akşam mutluyum. Zira, şu kongre merkezimiz yarı opera binamız aslında bu akşam önemli bir adımı attı. İnşallah şu şehitlerimizin şöyle durağan hale gelmesiyle burada farklı programlarla mesajlarımız çok daha güçlü olacak. Bu sahne gerçekten henüz görevini tam yapmış değil. Görevini tam yapacağız günler yakındır diye inanıyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem