Erdoğan kadına şiddet için özel ekip kuruyor

"BU VAHŞET SADECE ÜLKEMİZDE YAŞANMIYOR" Aile içi şiddete karşı çıktığımız kadar iş hayatındaki adaletsiz politikalara da hep birlikte karşı çıkmalıyız karşı çıkacağız. Cumhurbaşkanınız olarak samimi bir kardeşiniz olarak kadınların adeta bir pazarlama ara

Erdoğan kadına şiddet için özel ekip kuruyor
"BU VAHŞET SADECE ÜLKEMİZDE YAŞANMIYOR"
 
Aile içi şiddete karşı çıktığımız kadar iş hayatındaki adaletsiz politikalara da hep birlikte karşı çıkmalıyız karşı çıkacağız. Cumhurbaşkanınız olarak samimi bir kardeşiniz olarak kadınların adeta bir pazarlama aracı olarak bir vitrin süsü olarak kullanılmasını da kadına karşı saygısızlık olarak kabul ettiğimi belirtmek istiyorum. 

Kadın emeğinin ve bedeninin sömürülmesini kadına karşı şiddetin bir başka şekli olarak değerlendiriyor ve bununla da mücedele edilmesini savunuyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde bu konularda daha kapsamlı çalışmalar gerçekleştireceğimizi umut ediyorum. Kadına şiddet sorunu sadece ülkemize mahsus değil. Bu vahşet sadece ülkemizde yaşanmıyor. Dünyanın pek çok ülkesinde benzer sorunlar mevcut. Böyle söyleyince gözlerimizin önüne Afrika, Asya, Güney Amerika gelmesin sadece buradadır zannetmeyin. Gelişmiş ülkelerde de aynı sıkıntılar yaşanıyor. ABD'de de yaşanıyor. Bunları bizzat yerinde gören birisi olarak söylüyorum. Dolayısıyla kadına şiddet için yapılacak çalışmaları küresel düzeydeki eğilimleri görerek yürütmek durumundayız.
 
"KUR'ANDA KADINLAR İÇİN ÖZEL SURE VAR"
 
Kur'anda sadece kadın için bir sure var. Yaradılış itibari ile de Rabbimizin katında da erkek ile kadının birbirlerine herhangi bir üstünlüğü asla yoktur. Aynı şekilde Peygamber Efendimiz Aleyhisselam'ın bu doğrultuda pek çok hadisi bulunuyor. Bir sahabinin kolunu kırdığı eşinin ailesinin yanına dönmesini emrediyor. Kendi tarihimizde medeniyetimizde de kültürümüzde de kadının seçkin yerine ilişkin çok sayıda örnek bulmak mümkün. Kadın hakkın nurudur buyuran Mevlana Hazretleri erkekleri de bilgisiz sevgisi az olarak tasvir ediyor. İnsan dediğimiz varlığın yarısını erkek oluşturuyorsa diğer yarısını da kadın oluşturuyor. Bunlardan birisini geride tutmak insanlığı eksik bırakmaktır. Kimseyi annesi ile babası arasında tercih yapmaya asla zorlayamazsınız.

"BİZZAT TAKİP EDECEĞİM"

Biliyorsunuz bazı konular benim şahsi takibim altındadır. Mesela sigara başta olmak üzere zararlı alışkanlıklarla ve bağımlılıkla mücadele, bunlardan biridir. Bundan sonra kadına şiddeti de bizzat takip ettiğim konular arasına ilave ediyorum. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Bu doğrultuda Bakanlığımız ve sivil toplum kuruluşlarımız tarafından yürütülen çalışmaları, bizzat kuracağım ekiple takip edeceğim.

"YANINDAYIM, DESTEKÇİSİYİM"

Buradan tüm kadınlarımıza, tüm Türkiye'ye şunu ilan etmek istiyorum, dünyaya şunu ilan etmek istiyorum: Cumhurbaşkanı olarak kadına şiddetle mücadele için yürütülen her çalışmanın yanındayım, destekçisiyim."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem