En büyük ödül Yıldırım'a

Uzun yıllar Trabzon’da gazetecilik yaptıktan sonra Ankara’ya giden Enis Yıldırım Türkiye’nin en büyük gazetecilik ödülünü kazandı.Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü’nü Gazete Habertürk’ün Ankara Bürosu muhabi

En büyük ödül Yıldırım'a

Uzun yıllar Trabzon’da gazetecilik yaptıktan sonra Ankara’ya giden Enis Yıldırım Türkiye’nin en büyük gazetecilik ödülünü kazandı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü’nü Gazete Habertürk’ün Ankara Bürosu muhabiri Trabzonlu meslektaşımız Enis Yıldırım kazandı 

Trabzon’da uzun yıllar çeşitli gazetelerde çalıştıktan sonra Gazete HABERTÜRK Ankara Bürosuna giden Trabzonlu muhabir Enis Yıldırım, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen ve “Türkiye’nin ‘Pulitzer’i” olarak nitelenen Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü’ne layık görüldü.

Yüksek Seçim Kurulu’nun oy pusulası ihalesiyle ilgili haberiyle Türkiye’ye 11 milyon 91 bin lira kazandıran Yıldırım, Türkiye’nin en prestijli basın ödülünün de sahibi oldu.
Seçimlerde kullanılacak oy pusulalarının basımı için Devlet Malzeme Ofisi’nin düzenlediği ihale, 2 Mayıs 2011’de “Seçimlere doğru koşar adım ihale” başlığıyla yayımlanmıştı.

Trabzonlu meslektaşımız Enis Yıldırım’ın haberi üzerine iptal edilerek yeni bir ihale açılmış ve 3 gün sonra aynı ihale 12 kat indirimle sonuçlanmıştı.
İlk ihaleyi 11 milyon 990 bin lira ile alan firma aynı işi bu kez 899 bin liraya üstlenmişti. Bu gelişme de HABERTÜRK’e 7 Mayıs’ta “Yok böyle ihale” başlığıyla manşet olmuştu.

Enis Yıldırım 2 Temmuz 2009’da da HABERTÜRK’te yayımlanan “Kahramanları öldürdüler” başlıklı haberiyle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 2009 Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülü’nü kazanmıştı.

1977 yılından bu yana verilen “Sedat Simavi Ödülleri’’ne layık görülenler arasında Sabah Gazetesi’nden Mediha Olgun ve NTV’den Mete Çubukçu ile Mesut Sert de yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem