Emniyet'ten canlı bomba alarmı

 Örgütün kanlı eylem planının istihbarat birimleri tarafından teyit edilmesinin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü alarma geçti. 81 il emniyet müdürlüğüne gizli ibareli bir yazı gönderilerek önlem alınması istendi. 23 Temmuz günü Hakkâri-Şemdinli karayolunu

Emniyet'ten canlı bomba alarmı

 

Örgütün kanlı eylem planının istihbarat birimleri tarafından teyit edilmesinin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü alarma geçti. 81 il emniyet müdürlüğüne gizli ibareli bir yazı gönderilerek önlem alınması istendi.

 

23 Temmuz günü Hakkâri-Şemdinli karayolunu Nevrazan köyü yakınlarında kesen PKK , 6 vatandaşın kimliklerine el koymuştu. Mehmet Alper Ç., İsmet Y., Seyfullah A., Feyzullah Ç., Sadun K. ve Baykal K. isimli vatandaşların açık kimlik bilgilerine yer verilen yazıda, teröristlerin bu kimliklerle büyük şehirlerde canlı bomba eylemi düzenlemek üzere giriş yapabileceği belirtildi. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından bu kimlik bilgileri ile ilgili olarak gerekli arama kayıtlarının sisteme işlendiği kaydedilirken, özellikle terörle mücadele birimlerinin bu isimler üzerine yoğunlaşması istendi. PKK'nın son gerçekleştirdiği metropol eylemlerinin Kumrular ve Pınarbaşı saldırısında olduğu gibi bomba yüklü otomobillerle yapıldığı bilgisine atıfta bulunan Emniyet, bu kimliklere araç alımı yapılabileceğine de dikkat çekti. Bu isimlerle ilgili olarak Türkiye Noterler Birliği ve Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın da bağlı olduğu online sisteme 'aranıyor' kaydının düşüldüğü öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem