Emniyet'te görev değişimi devam ediyor

Konya, Kocaeli ve Erzurum emniyet müdürlüklerinde bazı personelin görev yerlerinde değişikliğe gidilirken, Edirne'de ise mahkeme bir şube müdürünün görev yerinin değiştirilmesine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi.- KonyaKonya Emniyet Müdürlüğü Kaçak

Emniyet'te görev değişimi devam ediyor

Konya, Kocaeli ve Erzurum emniyet müdürlüklerinde bazı personelin görev yerlerinde değişikliğe gidilirken, Edirne'de ise mahkeme bir şube müdürünün görev yerinin değiştirilmesine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi.

- Konya

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde 4'ü rütbeli, 20 polis memuru başka görevlere atandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Bekir Aydın ile 1 komiser ve 2 komiser yardımcısının aralarında bulunduğu 20 memur, başka görevlere getirildi. Şubeye biri komiser, ikisi komiser yardımcısı 25 polis memurunun atandığı öğrenildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Hasan Yavuz'un yerine, geçen yıl 19 Aralık'ta Basın ve Halka İlişkiler Müdürü Ali Loğoğlu atanmıştı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Hasan Yavuz ise Olay Yeri İnceleme Müdürlüğüne görevlendirilmişti.

- Kocaeli

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğünde yapılan düzenlemede, 39'u rütbeli 157 polisin görev yeri değişti.

Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açılamada, merkez ve ilçe teşkilatında görevli, beşi 4. sınıf emniyet müdürü, beşi emniyet amiri, üçü komiser, 24'ü komiser yardımcısı, 2'si başpolis memuru ve 118'i polis memuru olmak üzere 157 personelin istihdam yerlerinin değiştiği kaydedildi.

- Erzurum

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğünde yapılan düzenlemede ise 51'i rütbeli 247 polisin görev yeri değiştirildi.

Edinilen bilgiye göre, Erzurum Emniyet Müdürlüğünde farklı birimlerde görev yapan 51'i il emniyet müdür yardımcısı, ilçe emniyet müdürü, şube müdürü, emniyet amiri ve başkomiser rütbesinde olmak üzere 247 polis başka görevlere atandı.

Düzenlemeyle, 6 emniyet müdür yardımcısının görevlerinde değişikliğe gidildi. Aralarında kaçakçılık, asayiş, istihbarat ve trafik şube müdürlerinin de bulunduğu toplam 22 şube müdürünün görev yerinde değişiklik yapıldı. Farklı birimlere şube müdürü olarak tayin edilen Palandöken, Yakutiye ve Aziziye ilçe emniyet müdürlükleri görevlerine de atamalar gerçekleştirildi.

Farklı birimlerde görev yapan 196 polis memurunun da görev yeri değiştirildi.

- Edirne

Edirne İdare Mahkemesi, Emniyet Müdürlüğünde görev yeri değiştirilen şube müdürünün başvurusu üzerine, yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Alınan bilgiye göre, bir ay önce Kapıkule Hudut Şube Müdürlüğüne atanan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürü Semih Erdur, yürütmenin durdurulması için Edirne İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Mahkeme heyeti dava sonucunda, tayinle ilgili yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

- Adana

Öte yandan Adana Adliyesi'nde yapılan görev değişikliklerinin ardından cumhuriyet savcıları görevlerine başladı.

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. Maddesiyle görevli Adana Cumhuriyet Başsavcıvekilliği bünyesine atanan Cumali Tülü ve Yaşar Süntar göreve başladı.

Düzenlemeye göre, bir süre önce yetkileri alınan ve genel savcı olarak görevlendirilen Ahmet Karaca genel yetkili başsavcıvekili, Aziz Takçı ve Mustafa Sırlı da genel yetkili savcı olarak görev yapacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem