Emniyet Müdürünü Şok Eden Öğrenci

 Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, trafik dersi verdiği ilköğretim okulunda bir öğrencinin cevabıyla şok yaşadı. Kahya, 9-10 yaşındaki çocuklara, "Aranızda otomobil kullanan var mı?" diye sorunca bir çocuk babasıyla direksiyon başına geçtiğini itiraf

Emniyet Müdürünü Şok Eden Öğrenci

 

Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, trafik dersi verdiği ilköğretim okulunda bir öğrencinin cevabıyla şok yaşadı.
 
Kahya, 9-10 yaşındaki çocuklara, "Aranızda otomobil kullanan var mı?" diye sorunca bir çocuk babasıyla direksiyon başına geçtiğini itiraf etti. Kahya'nın sorduğu soruya minik öğrencinin verdiği cevap ise öğretmen ve polisleri gülmekten kırdı geçirdi.
 
Bursa Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla ilköğretim öğrencilerine yönelik "Yol Güvenliği, Servis Araçları ve Genel Trafik Bilgileri" eğitimi verildi. Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da ilkokul öğrencilerine trafik bilincini aşılamak ve trafikteki işaretlerin ne anlama geldiğini öğretmek için Uludağ İlköğretim Okulu'na gitti. Bursa Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan oyunu öğrencilere dağıtan Kahya, daha sonra öğrencilere trafik kuralları ile ilgili bilgi verdi.
 
Öğrencilere başarının birinci şartının çalışmak olduğunu hatırlatan Kahya, "Sizler gelecek nesillersiniz. Çok ders çalışıp başarıdan başarıya imza atmalısınız. Sizin yaptıklarınız sizden öncekilere örnek olacak. Ben çalışan öğrencileri severim" dedi.
 
Öğrencileri trafik kuralları konusunda da bilgilendiren Kahya, "Karşıdan karşıya geçerken gelen araçlara dikkat edeceksiniz. Yaya geçitleri, üst ve alt geçitlerin kullanımı konusunda uymanız gereken kuralları öğreneceksiniz. Örneğin arabaya binerken büyükler öne, küçükler arkaya oturur. Bazı babalar çocuklarını kucaklarına alarak araba kullanıyor. Bu çok tehlikeli durum. Sizin de babanız böyle yapıyorsa onu uyarın, sakın yapmasın" dedi.
 
Kahya, "Babasının kucağında araba kullanan var mı burada?" dedi. Kahya'nın bu sorusuna ilk başta herkes "Hayır" cevabını verdi. Ancak bir süre sonra Kahya'yı dinleyen 2. sınıf öğrencisi İsmail Çiçekçi, parmak kaldırarak Kahya'dan söz istedi. Ayağa kalkan öğrenci, "Babamın kucağına oturuyorum, o da otomobili sürüyor" dedi. Öğrencisinin bu sözü karşısında şaşıran Kahya da esprili bir şekilde, "Oooo. Cinayet işliyorsun sen. Babanın kucağına zaten oturulmaz. Hemen bu çocuğun babasının ismini alın" dedi. Minik öğrencisinin emniyet müdürüne babasını adeta şikayet etmesi, öğretmenleri de gülmekten kırdı geçirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem