İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, diplomasının iptal edilmesinin ardından açıklamalarda bulunuyor.
İstanbul Üniversitesi, aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu 28 kişinin diplomalarının iptal edildiğini duyurdu. Karar, "yokluk" ve "açık hata" gerekçeleriyle alındı.
Bu kararın ardından Ekrem İmamoğlu, bu kararın ardından açıklamalarda bulundu.
Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasında öne çıkan başlıklar şöyle;
"Buraya gelirken televizyonlarda Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının 31 yıl sonra iptal edildiği haberini gördüm. Üniversitenin böyle bir iptali yok, ancak savcılığın baskısı sonrası hızlıca harekete geçildi. Bu ülkede herkesin kazanılmış hakları tehlike altındadır. Bu anlayış, milleti tehdit eden bir akla dönüşmüştür. Herkesin malını, mülkünü, eğitim hakkını, seçme ve seçilme hakkını elinden alabilirler.
2019'dan sonra da belirtmiştim; bundan sonra milletin meşruiyetini kimse elinden alamaz. Artık demokratik bir yarış söz konusu değil. Bu anlamda, Ramazan sofrasında ne konuştuklarını gerçekten bilmiyorum. Bir kul hakkı yediler, bir avuç insan milletin bütün hakkını bertaraf edecek.
Elbette yargıya taşıyacağız ama yargıda hükümetin öyle bir etkisi var ki adil bir kararın çıkacağına inancım yok. Bu kararın altına imza atan en az 50 kişi 100 kişi. Bütün ahlaklı insanların adalet duygusunu yok ettiler."
Tüm Yorumlar (10)
Tursun
1 yıl önceBenim dönemimdede yatay geçişle gelenler olmuştu fakülteye eğer dürüstçe kazanılmış bir haklarsa ahime dava yolu açıktır kazanmamanız içinde neden yoktur diplomanın gerekliliğine inanan insanda değilim öğrendiklerimi görevde öğrendim ama hukukun bu kadar mıncıklandığı zaman yoktur güzel ülkemde
Bir soru
1 yıl önce1994 de mezun olmuş, 2000 yılında bedelli askerlik yapmış. Peki 6 sene nasıl askerlikten kaçmış. Master yapıyordum dese, 2 bilemedin 3 sene yırtar. Zaten master da yarım kalmış. Bence araştırılsın, o yıllarda asker kaçağı olarak memlekette fink attığı çok belli. Bir insanın her şeyi şaibeli olabilir mi? Oluyormuş demek ki?
Ümit Osmanoğulları
1 yıl önceAdalet mülkün temelidir
İsmail
1 yıl önceGerçekten bu ülkede mülkiyet güvenliğide sıkıntılı artık bu nedir arkadaş nerde başımıza nasıl bir çorap örülecek öngöremiyoruz artık. Her an herkes herşeyle suçlanabilir oldu. nasıl bir kin nasıl bir vicdan ya, Allah kuran diyen insanların yaptıklarını gördükçe millet dinden de soğudu.
Batandaş
1 yıl önceAllah aşkına az akılli olun ya
AS-iZ
1 yıl öncesayin cumhur baskanimizin bir siir yuzunden belediye baskanligi dusurulendede ayni kelimeleri dediniz insallah
AliT
1 yıl önceŞaibeli yapılan hiçbir şey gizli kalmıyor bu dünyada böyle hiç kimseyi suçlamayın doğruları konuşun Kıbrıs taki üniversitenin kurucusu gercekleri açıkladı ondan sonra diploma iptal edildi CHP İmamoğlu nu kurtaracağım hesabıyla kendini yipratıyor sen karşı tarafı suçluyorsun ama karşı taraf ta CHP'nin hiç doğru işi yok herşeyi şaibeli halk ta öyle algılıyor suçlu olarak CHP yönetimini görüyor çünkü bile bile lades dedi
Trabzon
1 yıl önce380 puanla denkliği olmayan bir üniversiteden 500 puanla girilen bir üniversiteye üstelik farklı bölüme ancak para gücü ile geçilir. Örneğin cibutide bir okulda okurken Türkiyede bir okula gelinebilirmi ? O yıllarda para ve siyaset gücü haaa rektörde alemdaroğlu olunca hi. Şüphem yok
serkan
1 yıl önceHerşeyin yalan daha neyin lafını ediyorsun iki kelimeyi bile bir araya getirip konusamiyorsun ayıp ayıp....
ALİ KARA
1 yıl önceBİR TRABZONLU OLARAK , HERTÜRLÜ ŞAİBE VE YALANI KENDİNE HAK OLARAK GÖREN BU KİŞİDEN UTANÇ DUYUYORUM, BU KADAR AÇIKBİR ŞEKİLDE BELGELENDİRİLEN BİR USÜLSSÜZLÜĞÜN NEYİNİ SAVUNUYORSUNUZ, YAZIK ÇOK YAZIK