Ekmeleddin İhsanoğlu'nun gerçek ismi!

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığını onaylayan imzaları Meclis Başkanı'na sunan Oktay Vural'ın konuşması sırasında ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Vural önündeki metni okurken, aday olduğu açıklandığı günden beri ismini telaffuz eden hemen herkesin ismini

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun gerçek ismi!
Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığını onaylayan imzaları Meclis Başkanı'na sunan Oktay Vural'ın konuşması sırasında ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı.
 
Vural önündeki metni okurken, aday olduğu açıklandığı günden beri ismini telaffuz eden hemen herkesin ismini söylerken dilinin sürçtüğü Ekmeleddin İhsanoğlu'nun gerçek adını Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu olarak okudu.
 
İsmiyle ilgili daha önce birçok polemik yaşayan, söylenmesi zor olduğu gerekçesiyle sosyal medyanın ve karikatüristlerin diline düşen İhsanoğlu daha önce ismiyle ilgili bir açıklama yapmış ve şunları söylemişti:
 
HERKES BANA EKMEL DER
 
İhsanoğlu, isminin anlamının sorulması üzerine, "Adım 14. yüzyılda iki Türk büyük bilimadamının adıdır. Bayburtlu Ekmeleddin bir İslam alimi. Biri de Mevlana zamanında yaşamış ünlü bir hekimdir. Anadolu'da o dönemde 13-14. yy'da çok kullanılan Nurettin gibi, Şehabettin gibi, Necmettin gibi, ama yadırganacak bir şey yok. Herkes bana Ekmel der" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem