DSÖ ikinci dalga için tarih verdi

Avrupa'da yeni tip koronavirüs salgınında kaydedilen iyileşmeyi yorumlayan Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, ikinci dalga için eylül ayına işaret etti. Giderek daha fazla gencin yeni tip Covid-19 sebebiyle ağır hastalık geçirdiği ve hayatını kaybettiği de bildirildi.

DSÖ ikinci dalga için tarih verdi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ikinci dalga tehdidine ilişkin değerlendirmede bulundu.

İnternet üzerinden düzenlenen çevrimiçi brifingde konuşan Kluge, birçok Avrupa ülkesinde salgının iyiye gitmesinin olumlu bir gelişme olduğunu ancak bu ülkelerdeki hükümetlerin rehavete kapılmaması gerektiğini belirtti.
Kluge, "Avrupalı ülkelere şunu söylemek istiyorum; eğer durum iyiye gidiyorsa, bu kutlama yapma zamanı değil hazırlık yapma zamanıdır. Sonbahara hazırlanmalıyız" dedi.

Kluge, Kovid-19'da ikinci dalganın eylül ayında başlayabileceğini ve mevsimsel griple birlikte yayılabileceğini vurguladı.

Kluge, dünkü açıklamasında, "Kovid enfeksiyonunun tekrar yükselişe geçmesi gibi açık bir tehdit var, eğer durdurulmazsa ikinci bir dalga gelebilir ve çok yıkıcı olabilir" ifadelerini kullanmıştı.

DAHA FAZLA GENÇ...

Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ), giderek daha fazla gencin yeni tip Koronavirüs(Covid-19) sebebiyle ağır hastalık geçirdiği ve hayatını kaybettiği konusunda da dün bir uyarıda bulunmuştu.

Yetkililer, 60 yaş altında olan ve geçmişten gelen bir sağlık problemi olmayan kişilerin neden acil bakım ünitelerine alınacak kadar kötüleştiğini "daha iyi anlamak için" çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

DSÖ uzmanlarından Dr Maria Van Kerkhove, Cenevre'de düzenlediği basın toplantısında, "Hâlâ bilmediğimiz birçok şey var" dedi.

Genelde hastalığı ağır geçirenlerin yaşı ilerlemiş olan ve başka sağlık problemleri bulunan kişiler olduğuna dikkat çeken Kerkhove, "Bazı ülkelerde 30'lu, 40'lı, 50'li yaşlarındaki insanların yoğun bakıma alındığını ve öldüğünü görüyoruz" diye konuştu.

Kerkhove, "Giderek daha fazla genç insanın Koronavirüs sebebiyle ağır hastalık geçirdiğini görüyoruz" dedi.

Pazartesi günü Britanya'nın başkenti Londra'da başka bir sağlık problemi olmadığı belirtilen 13 yaşında bir çocuk, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmişti. Güney Kore'de Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin altıda birinin 60 yaş altında olduğu bildirildi. İtalya'da acil bakım ünitesine alınanların yüzde 10 ila 15'inin 50 yaş altı olduğu belirtilmişti.

Dünyada şu ana kadar 1 milyon yüz binden fazla yeni tip Koronavirüs vakası görüldü ve yaklaşık 59 bin kişi hayatını kaybetti.

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, geçtiğimiz günlerde, “Bugün gençlere bir mesajım var. Siz yenilmez değilsiniz. Virüs haftalarca hastanede yatmanıza neden olabilir, hatta ölümünüze yol açabilir” ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler