Döve döve deli ettiler

 Ağrı'nın Hamur ilçesinde ikamet eden M.K. (24), kocası ve kayınvelidesinden gördüğü şiddet sonucu akli dengesini kaybetti. Şiddet mağduru kadının babası K.L., kızının 8 yıllık evli olduğunu belirterek, son 3 yılda sürekli kocasından ve kocasının ailesind

Döve döve deli ettiler

 

Ağrı'nın Hamur ilçesinde ikamet eden M.K. (24), kocası ve kayınvelidesinden gördüğü şiddet sonucu akli dengesini kaybetti. Şiddet mağduru kadının babası K.L., kızının 8 yıllık evli olduğunu belirterek, son 3 yılda sürekli kocasından ve kocasının ailesinden dayak yediğini iddia etti. Son zamanlarda kızına yönelik akıl almaz şiddet uygulandığını ifade eden talihsiz baba, aileden şikayetçi olduklarını söyledi.

 

Ağrı Devlet Hastanesi'nde tedavi gören M.K.'a Kadın Dayanışma Derneği (KAMER) Ağrı Şubesi sahip çıktı. Şube Başkanı Birgül Arat, konuyu Sosyal Hizmetler biriminden öğrendiklerini ifade ederek, "Konuyu basınla paylaşmak istedik, çünkü gerçekten ortada insanlık dışı bir manzara var" dedi.

Arat, ''Kadınla konuştuk, mağduriyetini gördük. Konuşmakta zorlansa da az çok kendisini ifade etti. Anladığımız kadarıyla kocası ve kaynanası tarafından çok ciddi bir şiddete maruz kalmış. Sürekli dayak yemiş'' şeklinde konuştu.

 

Birgül Arat, şunları söyledi: ''Kadın, kışın karlar üzerinde doğum yapmış. Bebeği ölü dünyaya gelmiş. Bebeğini alıp içeri girince akli dengesi bozulmuş ve bir daha da toparlayamamış kendisini. Bu durum daha fazla şiddet yaşamasına neden olmuş. Kaynanası, kocası ve ailedeki diğer fertler tarafından şiddet görmüş, akli dengesi yerinde olmadığı için sürekli dışlanmış. Doğumdan sonra sağlık durumu bozulmuş. Daha sonra dışarıda bir tuvalete bağlanmış. Orada ölüme terk edilmiş. Vücudunda zaten darp izleri var. Bütün vücudu çürükler içerisinde."

 

Hastanede kızının başında bekleyen baba Kasım Levent de kızının konuşmaya mecalinin olmadığını söyleyerek, kendilerinin aile olarak şikayetçi olduklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler