Doğu'ya giden memura fazla maaş

Konfederasyonlar rotasyona karşı çıktı, 'Memur açığı olan yerlerde daha fazla ödeme yapılsın' talebinde bulundu.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, üç memur konfederasyonu ile masaya oturduğu toplantıda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nd

Doğu'ya giden memura fazla maaş

Konfederasyonlar rotasyona karşı çıktı, 'Memur açığı olan yerlerde daha fazla ödeme yapılsın' talebinde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, üç memur konfederasyonu ile masaya oturduğu toplantıda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılmak istenen değişiklikler ele alındı. Takvim'in haberine göre, toplantının en önemli gündem maddelerinden birini, üç memur konfederasyonun da karşı çıktığı 'rotasyon' oluşturdu. Konfederasyonlardan teşvikli çalıştırma gibi çeşitli öneriler geldi.

MEMUR-SEN: ''KİRA ALINMASIN, ÇOCUK YARDIMI VERİLSİN''

Özel hizmet tazminatları artırımlı ödensin. Gelir vergisi indirimi sağlansın. Sosyal güvenlik primlerinin kişi keseneklerinin bir bölümü devlet tarafından ödensin. Eş ve çocuk yardımı artırımlı verilsin. Hizmet alanında, zorunluluk süresinden uzun kalınan her yıl için 3 ay fiili hizmet zammı verilsin ya da her 5 yıl için 1 yıl fiili hizmet zammı verilsin. Sınava ya da puanlamaya dayalı yöneticilik görevlerine atanmada bu tür hizmet alanlarında görev yapılan hizmet süreleri için ilave puan verilsin. Bu hizmet alanlarında görev yapılan sürenin 3 ya da 5 yılı aşmasından sonra bu hizmet alanları için verilen hizmet puanı 2 kat olarak hesaplansın. Lojman kirası alınmasın.

KAMU-SEN: ''FAZLA ÖDEME YAPILSIN''

İhtiyaç bulunan personele ilişkin istihdam havuzunda norm sistemi getirilsin. Türkiye personel temininde yaşanan güçlüğe göre 4 kategoriye ayrılsın ve bu bölgelerde görev yapanlara brüt maaşlarının yüzde 40-60-80-100 oranlarında fazladan ödemeler yapılsın. Bütün sosyal yardımlar ve ödemeler dahil damga vergisine tabi maaşın yüzde 40'ı ile 100'ü arasında olacak şekilde 'mahrumiyet yeri ödeneği' ödensin.

KESK: ''PERSONEL AÇIĞI GİDERİLSİN''

Personel dağılımındaki dengesizlik, rotasyonla değil, personel açığının giderilmesi ve özendirilmesi yoluyla giderilebilir.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem