Diyarbakır'da yine sıcak saatler yaşanıyor

 Diyarbakır'da Askeri Havaalanı yakınlarına mayın ihbarı yapılınca Emniyet birimleri kuleyi uyararak, uçakların inmemesini istedi. Diyarbakır'da Merkeze 5. Kilometre uzaklıkta bulunan Çarıklı Köyü ile Askeri Hava alanı arasında bulunan bir köprü altına ma

Diyarbakır'da yine sıcak saatler yaşanıyor

 

Diyarbakır'da Askeri Havaalanı yakınlarına mayın ihbarı yapılınca Emniyet birimleri kuleyi uyararak, uçakların inmemesini istedi.
 
Diyarbakır'da Merkeze 5. Kilometre uzaklıkta bulunan Çarıklı Köyü ile Askeri Hava alanı arasında bulunan bir köprü altına mayın yerleştirildiği ihbarı jandarma ve Emniyeti alarma geçirdi. Sabah saatlerinde bir vatandaş, Emniyet Müdürlüğünü arayarak, "Köprü altında uzaktan kumandalı mayın var" ihbarı üzerine Diyarbakır-Mardin Karayolu trafiğe kapatıldı. Bombalı tuzağa karşı tüm ekipler anonsla uyarılırken, uzun süre bomba uzman ekiplerinin olay yerine gelmesi beklendi. Bomba ihbarının yapıldığı yerin Diyarbakır Askeri Hava alanına yakın olması nedeniyle İstanbul ve Ankara seferlerini yapan uçaklar inemezken, F-16'lar ise kalkış yapamadı. Emniyet birimlerinin anonsu üzerine kule, uçaklara iniş izni vermedi. İniş yapamayan uçaklar zorunlu olarak rötar yaptı. Yaklaşık 1 saattir havada tur atan uçaklar iniş izni beklerken, polis ekipleri ise mayını imha etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Polis bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken, bomba uzman ekipleri ise çalışmalarını sürdürüyor.
 
Polis, köprüye yakın yerde görev yapan tüm polisleri ve vatandaşı uyararak, "Yüklü miktarda patlayıcı bulunuyor. Çok büyük bir patlama olabilir. Herkes alanın uzağına çıksın" anonsu yaptı.
 
Polis, ekiplerinin çalışması sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler