Diyarbakır'da olaylar devam ediyor

 Diyarbakır Valiliği'nin yasaklamasına rağmen izinsiz miting yapmaya çalışan BDP'liler ile polis arasında çıkan olaylar devam ediyor. Yaşayan arbedede bir polis, havaya ateş açmak zorunda kaldı. Valilik tarafından yasaklanmasına rağmen BDP'liler mitingin

Diyarbakır'da olaylar devam ediyor

 

Diyarbakır Valiliği'nin yasaklamasına rağmen izinsiz miting yapmaya çalışan BDP'liler ile polis arasında çıkan olaylar devam ediyor. Yaşayan arbedede bir polis, havaya ateş açmak zorunda kaldı.

 

Valilik tarafından yasaklanmasına rağmen BDP'liler mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı'nda toplandı. Bir süre bekleyen kalabalık, Sümerpark'a girdi. Polisin dağılın uyarısına aldırmayan kalabalığa polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Kalabalık arasında gözaltına alınanlar, polis ekipleri tarafından parktan çıkarılmaya çalışılırken, milletvekilleri ile polis müdürleri arasında tartışma başladı. Gözaltına alınanları götürmeye çalışan bir polis, vatandaşların müdahalesi üzerine tabanca ile havaya ateş etti. Bölgeye gelen çevik kuvvet ekipleri kalabalığı dağıttı.

 

BDP'li Milletvekilleri Sebahat Tuncel, Emine Ayna, Sırrı Sakık, Selahattin Demirtaş ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, polis yetkilileri ile tartışarak gözaltına alınanların bırakılmasını istedi.

 

BDP'liler ile polis ekipleri arasında çıkan olaylarda çok sayıda vatandaş gözaltına alındı. Gözaltına alınanların geri verilmesini isteyen Aysel Tuğluk, park içerisinde kendini yere attı. Tuğluk, polisin gözaltına aldığı vatandaşları serbest bırakmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler