Diyarbakır’da 5 terörist öldürüldü

Diyarbakır Valiliği, Silvan'daki operasyonlarda 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Valilik, ayrıca bazı basın yayın organlarında yer alan haberleri yalanladı.Diyarbakır Valiliği'nce, Tekel, Konak ve Mescit Mahallelerinde ilan edilen sokağa

Diyarbakır’da 5 terörist öldürüldü

Diyarbakır Valiliği, Silvan'daki operasyonlarda 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Valilik, ayrıca bazı basın yayın organlarında yer alan haberleri yalanladı.

Diyarbakır Valiliği'nce, Tekel, Konak ve Mescit Mahallelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının 9'uncu gününde devam ettiği Silvan ilçesindeki operasyonlara ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Operasyonların ilçe merkezinde mevcut olan 12 mahalleden 3'ünde yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, vatandaşların zarar görmemesi için tüm tedbirlerin titizlikle yerine getirildiği kaydedildi. Operasyon sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerine atılan el yapımı patlayıcılara ait şarapnel parçalarının bölgedeki vatandaşlara isabet ettiğinin anımsatıldığı açıklamada, "Neticesinde, ikisi yaşı küçük olmak üzere üç vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve kaldırıldıkları Silvan Devlet Hastanesi'nde tedavilerine devam edilmektedir. 11 Kasım 2015 tarihinde icra edilen faaliyette, bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, bir kahraman silah arkadaşımız ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit olmuş, aynı operasyonda 5 terörist etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir" denildi.

ASILSIZ HABERLERE TEPKİ

Operasyon sırasında, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesine yönelik güvenlik güçlerince yoğun bir çaba gösterilmesine rağmen, asılsız haberlerle halkın farklı şekilde yönlendirildiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bazı basın yayın organlarında, "Operasyon esnasında sivillerinde hedef alındığı ve 5 yaşındaki bir çocuğun bombaatarla vurulduğu', "Moğol mantığıyla saldırılarak sivillerin katledildiği', "Sivillerin olduğu alanın bombalandığı', "Havadan helikopter ile bombalar atıldığı ve bu suretle halkın diz çöktürülmeye çalışıldığı', "Silvan'da imha konsepti uygulandığı', şeklinde asılsız haberler çıkmakta olup, vatandaşlarımızın bu konudaki asılsız, yanlış ve maksatlı haberlere itibar etmemesi, basın ve yayın organlarının ise, bu tür haberlerin kaynak ve doğruluğunu araştırmadan kamuoyu ile paylaşmaması özel önem arz etmektedir. İcra edilen operasyonda keşif ve gözetleme faaliyetleri dışında kesinlikle havadan bir müdahale yapılmadığı, ateş edilmediği, bombalama yapılmadığı, vatandaşlarımızın zarar görmemesi maksadıyla azami özen gösterildiği, bu tür yalan haberlerin vatandaşı yanıltmak ve istismar etmek amacıyla yayınlandığı değerlendirilmektedir. Mağdur olmamaları maksadıyla, sokağa çıkma yasağı bulunan mahallelerdeki vatandaşlarımıza Silvan Kaymakamlığınca ekmek dağıtılmakta ve gıda yardımında bulunularak temel ihtiyaçları karşılanmaktadır. Ayrıca, barınma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza destek verilmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler