Devlet Bahçeli çağrı yaptı: Koalisyonu açıklayın

Genişletilmiş il istişare toplantılarına dün Afyonkarahisar, Burdur ve Isparta’da devam eden Bahçeli, Afyonkarahisar’da gazetecilerin sorularını yanıtlarken özetle şu mesajları verdi:(AK Parti-CHP istikşafi görüşmelerinin, liderlere rapor sunulması aşamas

Devlet Bahçeli çağrı yaptı: Koalisyonu açıklayın

Genişletilmiş il istişare toplantılarına dün Afyonkarahisar, Burdur ve Isparta’da devam eden Bahçeli, Afyonkarahisar’da gazetecilerin sorularını yanıtlarken özetle şu mesajları verdi:

(AK Parti-CHP istikşafi görüşmelerinin, liderlere rapor sunulması aşamasına geldiğine işaret ederek) Böyle bir çalışmanın sonucu alınmadan azınlık hükümeti, geçici hükümet tartışmaları yapılması, iki büyük parti diye nitelendirilen partilerin görüşmelerinde koalisyonu sabote etmiştir.

Türkiye’nin içinde bulunduğu toplumsal yarılmanın kapatılması, toplumdaki huzurun tekrar sağlanabilmesi için katedilen 25 günü değerlendirerek cuma günü (yarın) AKP ile CHP’nin kurmasında yarar var. Bu cuma kurulması lazım. Ahmet Davutoğlu’nun cuma namazından sonra bu kararını açıklamasında yarar vardır. Sonuç olarak azınlık hükümetine MHP rıza göstermemektedir. Kurulması halinde herhangi bir desteği olmayacaktır. 

Kurulacak koalisyonun uyumlu olması gerekir. Çok yönlü sosyoekonomik sorunları olan Türkiye’nin günlük veriler itibarıyla bir kriz dönemine de girmekte olduğu göz önüne alındığında uyumlu, sürekli ve kalıcı bir koalisyon çıkarmak gerekir.

(Seçim hükümeti) Bu da sağlıklı bir yol değildir. Biz seçim hükümetinde niye olalım? 4 günlük saltanat saltanat mı ki? 4 bakanlığı bize verecekler, 4 bakanlığı da HDP’ye verecekler. Bu aynı kuyunun içerisine girmek değil midir?

Bizimle olan bir irtibattan benim haberim yok. Bir defa görüşülmüş, uçakta görüşülmüş, trende görüşülmüş, bunlar siyasette nezaket gereğidir. Resmi görüşme kabul edilemez. Görüşme karanlıkta göz kırpmaya benzer, hiçbir anlamı yok.

Cilo Dağı’nın eteğinde birisi HDP’ye oy vermiş, bizi ilgilendiren bir konu değil. HDP’li olmayıp HDP’yi yönlendirmek, kendi siyasal hedefleri doğrultusunda onları kullanmak amacıyla yatta, limanda, yalıda veya herhangi bir yerde viskilerini ve rakılarını içerken ortaya koydukları kanaatleri biz ele alıyoruz. Bu tabiri de uyduran biz değiliz. Eskiden beri yalıda veya Boğaz’da viskilerini yudumlayarak, toplumsal kararları alanlar hep böyle nazik bir üslupla eleştirilir. O ilde ona oy veren yüzde 13’lük kesime, kaçak viski de olsa yetiştiremeyiz. ü

"AKP-MHP TABANLARI YAKIN DEĞİL"

Bahçeli, Afyonkarahisar’da partililere seslenirken AK Parti- CHP hükümeti kurulması halinde Bakanlar Kurulu’nun saraya gideceğini belirterek, “Erdoğan onları rahat bırakmaz. ‘1 ay kendi aranızda toplanın, 2 ayda bir bana gelin’ der. Ne yapacaklar, tıpış tıpış gidecekler” dedi, “Erdoğan yerden bitmiş bitki değildir. Bu ülkenin başına musallat edilmiştir” diye konuştu.

Basına kapalı toplantıda MHP ile AK Parti tabanlarının birbirine yakın olduğu yorumlarına da karşı çıkan Bahçeli, “Milliyetçi hareketin neferleri bu ülkenin ev sahibidir. Ev sahibi ile hırsız yan yana durur mu? Yanınıza gelen AKP’lilere, ayakkabılarına, şapkalarına bakın. Siz tarladan çıkıp geliyorsunuz. Elleriniz nasırlı, yüzleriniz kavruk. Sizler yoksulsunuz, onlar öyle mi?” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem