Deniz Kuvvetleri Başkanı tutuklandı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ''askeri casusluk'' iddialarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Veysel Kösele ile bir üsteğmen tutuklandı. 2 YILLIK DAVA SÜRESİNCE 91 KİŞİ TUTUKLANDIİzmir Em

Deniz Kuvvetleri Başkanı tutuklandı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ''askeri casusluk'' iddialarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Veysel Kösele ile bir üsteğmen tutuklandı.

 
2 YILLIK DAVA SÜRESİNCE 91 KİŞİ TUTUKLANDI
İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne 2009 yılında e-posta ile gelen ihbar sonrasında başlatılan soruşturma, Türkiye’yi sarsan ve muvazzaf askerlere kadar uzanan fuhuş, şantaj, tehdit operasyonuna dönüşmüştü.
 
Yaklaşık iki yıl süren araştırmaların ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlendiği operasyonun Mayıs ayındaki ilk dalgasında, askeri belgelerin evlerinde çıktığı şebekenin fuhuş kanadı lideri olduğu öne sürülen Denizli Pamukkale Üniversitesi öğrencisi 25 yaşındaki N.K. ile Marmaris’teki marinanın sahibi işadamı B.Ö. tutuklandı.
 
Devam eden soruşturmada daha sonra N.K.’ye bağlı olarak askerleri tuzağa düşürmekte kullanılan eskort kadın lar ile üzerinde gizli, çok gizli ve kişiye özel ibarelerinin bulunduğu, askeri uçakların konumlarını, radarların yerlerini gösteren belgeleri sızdıran muvazzaf askerler gözaltına alındı. Altı ayrı dalgada, 57’si muvazzaf 91 kişi tutuklandı.
 
EN YÜKSEK RÜTBELİ KOMUTAN
Devam eden soruşturma kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Veysel Kösele, bazı amirallerin de bulunduğu bir grup asker, Bayraklı Adliyesi’ne ifade için çağrıldı.
 
Soruşturmayı yürüten savcılık tarafından sorgulanan askerlerden Koramiral Kösele ve ismi açıklanmayan bir üsteğmenle birlikte sevkedildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı. Diğer askerler ise serbest bırakıldı. 2011 yılında Tümamirallik’ten Koramiralliğe terfi eden ve geleceğin Deniz Kuvvetleri Komutanı adayı olarak gösterilen Kösele, bu operasyon kapsamında tutuklanan en yüksek rütbeli komutan oldu.
 
Türkiye’nin yanısıra ABD başta olmak üzere birçok ülkede de görev yapan Kösele ve üsteğmenin tutuklanmasıyla soruşturma kapsamında 59’u muvazzaf, 93 kişi tutuklanmış oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler