Değirmendere Vadisi turizm vadisi olacak

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Değirmendere Vadisi’ni bir turizm vadisi haline getirmek için çalışmalarına başladıklarını kaydetti.   VADİYE YAKIŞMAYAN TESİSLERE YENİ YERLERİ GÖSTERİLİR    Trabzon Büyükşehir Belediye Mec

Değirmendere Vadisi turizm vadisi olacak
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Değirmendere Vadisi’ni bir turizm vadisi haline getirmek için çalışmalarına başladıklarını kaydetti.
 
VADİYE YAKIŞMAYAN TESİSLERE YENİ YERLERİ GÖSTERİLİR 
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, bu konunun uzun ve meşakkatli bir iş olduğuna dikkat çekerken, “Değirmendere Vadisi bir turizm vadisi olmalı. Trabzon’un enine genişliği en fazla olan vadisi, burasıdır. Burası önemli bir hat, her iki yamacında da tabiat zenginliğini ihtiva eden bir bölge. Ama maalesef hepimizin de bildiği gibi Değirmendere Vadisi’nde kömür depolarından tutun da diğer sanayi kuruluşlarına ait birçok tesis var. Burada önemli olan şu: Bu kuruluşlarımız ‘ortadan kalksın demeden’ ama mutlaka en modern şekilde arıtmalarının oluşturulması sağlanmalıdır. Bir tesisin orada, etrafı rahatsız etmeden çevre kirliliğine yol açmayacak şekilde olması, gerekli tedbirlerin alınması ve arıtmasının ciddi şekilde düzenlenmesi sağlanmalıdır. Bu şekilde düzenlenmeyecek olanlara da yeni yerleri gösterilmelidir” dedi. 
 
TAŞOCAĞI LAZIM AMA DEĞİRMENDERE VADİSİ’NDE OLMAZ 
 
Başkan Gümrükçüoğlu konuyla ilgili olarak ifadelerini şu şekilde tamamladı: “Değirmendere vadisi bu şekilde düşünülür iken, her yıl yüz binlerce insanın Sümela Manastırı’na, Zigana’ya, Erzurum-Kars hattına, Erzincan hattına gittiği bu vadinin her iki yamacında olan taş ocaklarının, bitki örtüsünü tahribi kabul edilebilir değildir. Taşacoğı bu memlekete lazım ama bu tarz vadilerdeki taşocaklarının yan vadilere yönlendirerek oralarda işletmelerini sürdürmelerini temin etmek gerekmekte. Tabi ki bu büyük bir iş. Değirmendere Vadisi’nin bir bütün olarak turizm vadisi şeklinde değerlendirilmesi adım adım gerçekleştirilmesi gereken bir iş. Bizler bu amaçla çalışmalarımıza başladık ve ilk yaptığımız iş taşocaklarının tekrar rapor edilmesi oldu. Ben bizzat sahaya ve araziye inerek bu konuyu çalıştım. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarının bu konuda uyarılması ve bu esasları yerine getirmelerinin başlatılmasını da sağladık… Bunun yanında bölgede Maçka duble yolunun çalışmaları devam ediyor. Ayrıca Değirmendere’deki trafik sorununu tamamen ortadan kaldıracak olan kavşak projelerini de Karayolları Genel Müdürlüğü’nde onaylı proje haline getirdik. Bu yol güzergâhları Değirmendere Vadisi’nin turizm vadisi olarak ele alınmasının ilk adımları. Bu iş son derece meşakkatli ve uzun sürecek olan bir iş. Adım adım gerçekleştirilecek olan bir iştir.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler