Davutoğlu'nun talimatıyla artık 25 TL

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kamuda hediye ve plaket yerine fidan dikilmesi önerisi Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’nü de hareketlendirdi. Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, plaket yerine fidan uygulamasından vatandaşların da yararlanabileceğini söyle

Davutoğlu'nun talimatıyla artık 25 TL

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kamuda hediye ve plaket yerine fidan dikilmesi önerisi Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’nü de hareketlendirdi. Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, plaket yerine fidan uygulamasından vatandaşların da yararlanabileceğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla artık kamuda plaket yerine fidan dikme döneminin başladığını belirten Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, "Kamu kurumları plaket ve hediye vermek yerine bize müracaat edecekler. Biz de belirtilen kişi adına fidanı dikip sertifikasını vereceğiz. Talep edilirse, sertifikayla dikilen fidanın fotoğrafı ve koordinatlarını da vereceğiz. Bu sertifika da hediye olarak verilecek" dedi. Mustafa Türk, Antalya-Korkuteli karayolunda kamu kurumlarının devlet büyükleri adına diktireceği fidanlar için bir alan belirlendiğini de açıkladı.

25 İLA 100 LİRA ARASINDA

Fidan konusunda hiçbir sıkıntının olmadığını bildiren Türk, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’nün yılda 7 milyona yakın fidan üretimi yaptığını söyledi. Hediye ya da plaket yerine fidan diktirmek isteyen vatandaşların kendilerine başvurabileceğini anlatan Türk, "Sadece kamu kurumları değil bize vatandaşlar da başvurabilir. Örneğin vatandaşlar düğünlerde takı yerine fidan diktirip sertifikalarını da verebilir" dedi. Fidan diktirmeden önce ücretinin ilgili hesaba yatırılması gerektiğini aktaran Türk, fiyatların ise ağacın türüne ve büyüklüğüne göre 25 ila 100 TL arasında değiştiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler