Davutoğlu’ndan Avrupa’ya çağrı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile düzenledikleri basın toplantısında, Paris’te teröre karşı düzenlenen yürüyüşe katıldığını belirterek, Avrupa’dan da Amerika’da öldürülen ve Avrupa’da camilerde yakılan Müslümanlar konusunda aynı

Davutoğlu’ndan Avrupa’ya çağrı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile düzenledikleri basın toplantısında, Paris’te teröre karşı düzenlenen yürüyüşe katıldığını belirterek, Avrupa’dan da Amerika’da öldürülen ve Avrupa’da camilerde yakılan Müslümanlar konusunda aynı hassasiyeti beklediklerini ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu resmi temasları kapsamında geldiği Pakistan’da Türkiye ve Pakistan arasında çeşitli işbirliği anlaşmalarının imzalandı. Davutoğlu, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile düzenlenen basın toplantısında, ikinci evi olarak tanımladığı Pakistan’ı bir kez daha ziyaret etmekten memnun olduğunu kaydederek, “Başbakanlık görevine geldiğimden bu yana gerçekleştirdiğim ilk Pakistan ziyaretim. Akademik çalışmalarımda ve dışişleri Bakanlığı görevini sürdürdüğüm dönemlerde Pakistan’a gelmiştim” dedi. Türkiye ile Pakistan arasında yüzyıllardır süren güçlü bir tarihi bağlılığın olduğunu kaydeden Başbakan Davutoğlu, bağımsızlık savaşından bugüne kadar Pakistanlıların askeri anlamda sağladığı dayanışmanın asla unutulmayacağını dile getirdi. Davutoğlu, Pakistan’ın yaşayacağı herhangi bir sorunun Türkiye’nin de sorunu olduğunu kaydederek, teröre karşı mücadelede Pakistan ile birlikte hareket edileceğini ayrıca tüm felaketlere karşın birlikte hareket edileceğini belirtti.

Terör nedeniyle evlerini terk edenlere milyon dolarlık yardımın da yapılacağını ifade eden Davutoğlu, “Türkiye her zaman sizinledir. Ne zaman Türkiye’nin yardımına ihtiyaç duyarsanız her olacağız sizinle olacağız. Ve her zaman zor zamanlarımızda Türkiye’nin yanımızda olduğunuzu hatırlayacağız” dedi. Teröre karşı güvenlik konularında yakın bir işbirliği içinde olunacağı mesajını veren Davutoğlu, ticaret, ulaşım, enerji ve çeşitli konularda önemli kararlar alındığını sözlerine ekleyerek, önümüzdeki ay içerisinde anlaşmanın önümüzdeki 2 yıl içinde en az 3 milyon dolar sonraki yıllar içinde ise 5 milyon dolarlık ticari gelirin 10 milyon dolara yükselmesinin beklenmesi nedeniyle sonuçlandırılmasını istediklerini ifade etti.

“AFGANİSTAN’DAKİ BARIŞ VE İSTİKRAR TÜRKİYE VE PAKİSTAN’IN BARIŞI ANLAMINA GELİYOR“

Başbakan Davutoğlu, Türkiye ile Pakistan’ın komşu olmaktan daha yakın olduklarını kaydederek, coğrafi mesafeden dolayı Türkiye Hava Yolları ve Pakistan Hava Yolları arasında daha fazla seferin yapılması gerektiğini belirtti. Ticaret, taşımacılık ve diğer konularda daha fazla işbirliği yapılmsı gerektiğini ifade eden Davutoğlu, felaket yönetimi gibi konularda çalışma hazır olduklarını kaydederek, bugün 11 ek anlaşmanın imzalandığı belirtti. 3 Yüksek Düzeyli Strateji toplantısı öncesinde 40 anlaşmanın yapıldığını bugün ise 51 anlaşmanın imzalandığını vurguladı.

Başbakan Davutoğlu, Türkiye ve Pakistan arasında işbirliğin gelecek yıllarda daha güçlü olacağına inandığını kaydederek, Pakistan’ın barışı ve istikrarının Türkiye ve Pakistan’ın barış ve istikrarı anlamına geldiğini ve , önümüzdeki ay Dışişleri Bakanlarının bir kez daha bir araya geleceğini ifade etti.

Pakistan ile Afganistan arasındaki işbirliğinin devam ettiğini görmemin mutlu verdiğini dile getiren Ahmet Davutoğlu, dünyanın farklı noktalarında İslamafobiya ve terör saldırılarda önemli bir noktada durduklarını bildirdi. Teröre karşı Paris’teki yürüyüşe katıldığını ifade eden Davutoğlu, Avrupa ülkelerinden de ABD’de öldürülen ve Avrupa’da camilerde yakılan Müslümanlar adına aynı dayanışmayı beklediklerini belirtti. Teröre karşı omuz omuza yürümenin vakti olduğunu kaydeden Davutoğlu, Türkiye ve Pakistan’ın uluslararası anlamda birbirlerini desteklemeleri gerektiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler