D. Karadeniz Dubai ve Abu Dabi'de tanıtıldı!

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE), Bölgemizin yatırım ortamını tanıttı.   İlk olarak Dubai Ticaret Odası ve Dubai Serbest Bölgesi’ni ziyaret eden Heyet, ayrıca B.A.E’nin

D. Karadeniz Dubai ve Abu Dabi'de tanıtıldı!
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE), Bölgemizin yatırım ortamını tanıttı.
 
İlk olarak Dubai Ticaret Odası ve Dubai Serbest Bölgesi’ni ziyaret eden Heyet, ayrıca B.A.E’nin Dubai’den sonra ikinci büyük fuarı olan Abu Dabi Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’na (IREIS 2015) katılarak, Bölgemizin gayrimenkul ve turizm yatırım ortamının tanıtımı gerçekleştirdi.
 
Programda ilk olarak, Dubai’de bölgemize turizm, sağlık, eğitim ve gayrimenkul sektörlerinde büyük ölçekli yatırımlar planlayan Armada Holding firma ziyareti, Dubai Ticaret Odası ve Dubai Serbest Bölge ziyaretleri gerçekleştirildi. Armada Holding ziyaretinde firma sahibi ve CEO’su tarafından gayrimenkul, eğitim, sağlık, turizm ve enerji sektörlerinde B.A.E, İngiltere, İspanya, Cebelitarık’ta faaliyet gösteren firmalarının tanıtımları gerçekleştirildi. Daha sonra firmanın bölgemizde avan proje çalışmalarına başladığı turizm, sağlık, eğitim ve gayrimenkul sektörlerindeki iki büyük yatırımın nihai durumları ve bundan sonra yapılacak yatırımlar görüşüldü.
 
17728.jpg
 
Dubai Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinde Dubai Ticaret ve Sanayi Odası (DCCI) Başkan Yardımcısı Atiq Juma Faraj Nasib, Dubai Ticaret Odası’nın tanıtımı ve faaliyetleri hakkında Doğu Karadeniz Heyet’ine sunum yaptı. Delegasyonumuz tarafından Atiq ve ekibine ise Bölgemiz kurumlarının tanıtımı yapılarak, Bölgemizin yatırım ortamı hakkında bilgi verildi. Ziyaret kapsamında Dubai Ticaret Odası ile Bölgemizin yatırım ve dış ticaret konularında potansiyelinin artırılması kapsamında işbirliği yapılmasına karar verilerek, bu kapsamda Dubai Ticaret Odası’nın organizasyonunda Doğu Karadeniz Günleri yapılması kararlaştırıldı.
 
Dubai Serbest Bölgesi’ne (DMCC) gerçekleştirilen ziyaret kapsamında ise Dubai İş Geliştirme Direktörü James Bernard ve Ürün ve Hizmet Gelişimi Müdürü Belal Jassoma ile bölgemizin Dubai ile dış ticaret yapmak isteyen firmalarının Serbest Bölgede ofis açma ve ticari lisans alma şartları hakkında görüşüldü.
 
17729.jpg
 
Dubai’de gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonunda ise Dubai Başkonsolosumuz Erdem Ozan ve Abu Dabi Büyükelçimiz Mustafa Levent Bilgen ile görüşülerek, bölgemizin B.A.E’de gerçekleştirdiği tanıtım faaliyetleri ve bölgemizde B.A.E’li yatırımcıların planladığı yatırımlar hakkında görüşmeler yapıldı. Ayrıca bölgemizin yatırım ortamı tanıtımı hakkında yapılacak işbirlikleri konusunda fikir teatisinde bulunuldu.
 
Körfez ülkelerinin en önemli gayrimenkul ve yatırım fuarlarından biri olan  “Abu Dabi International Real Estate ve Investment Show 2015 (IREIS 2015)” 29 Ekim- 31 Ekim tarihlerinde Abu Dabi’de gerçekleştirildi.
 
29 Ekim -31 Ekim arasında Abu Dabi Fuar Merkezi’nde (ADNEC) B.A.E Devlet Başkanı ve Abu Dabi Emiri Şeyh Halife Bin Zayid El Nahyan’ın himayesinde gerçekleştirilen Abu Dabi  Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’na (IREIS) Türkiye’den de stand açan firma sayısı ve ziyaretçi olarak yoğun katılım gerçekleşti.
 
17733.jpg
 
Ortadoğu, Amerika, Asya-Pasifik, Avrupa ve Afrika’dan inşaat şirketlerini, gayrimenkul danışmanlarını, bireysel yatırımcıları ve sektöre yön veren kuruluşları bir araya getiren IREIS 7 binin üzerinde ziyaretçi çekti ve organizasyon 70’den fazla ülkenin katılımı ve ziyareti ile gerçekleşti. Ajansımız fuarda stand açarak, bölgemizin gayrimenkul ve turizm ağırlıklı olmak üzere yatırım ortamını ve bölgemizde planlanan vizyon projelerinin tanıtımlarını fuardaki katılımcı firmalara ve ziyaretçilere başarıyla gerçekleştirdi.
 
Ziyaretleri gerçekleştiren Doğu Karadeniz Heyeti’nde Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Özcan İlarslan, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ve Trabzon Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Murat Karaca yer aldı.
 
17734.jpg
 
17730.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem