Cumhurbaşkanlığı seçim süreci başladı!

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK)  seçim takvimine göre, cumhurbaşkanı seçim süreci 29 Haziran Pazar günü başladı.SEÇMEN LİSTELERİ 2 TEMMUZ'DA ASKIDAAK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Cihan Bıyıkoğlu konu ile ilgili olarak bir açıklama yaparak şunları söyl

Cumhurbaşkanlığı seçim süreci başladı!

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK)  seçim takvimine göre, cumhurbaşkanı seçim süreci 29 Haziran Pazar günü başladı.

SEÇMEN LİSTELERİ 2 TEMMUZ'DA ASKIDA

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Cihan Bıyıkoğlu konu ile ilgili olarak bir açıklama yaparak şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı adaylığı için Pazar günü başlayan başvurular, 3 Temmuz Perşembe saat 17.00'ye kadar devam edecek. Bu tarihe kadar YSK ve TBMM'ye başvuruda bulunulabilecek. TBMM Başkanlığına yapılan cumhurbaşkanı adaylığı başvurularına ait bilgi ve belgeler, 4 Temmuz Cuma günü saat 17.00'ye kadar YSK Başkanlığına gönderilecek. Cumhurbaşkanı geçici aday listesine yapılan itirazlar, 10 Temmuz Perşembe günü YSK'ca karara bağlanacak.

Cumhurbaşkanı kesin aday listesi 11 Temmuz Cuma günü Resmi Gazete'de yayımlanacak ve propaganda dönemi başlayacak. Muhtarlık bölgesi askı listeleri, 2 Temmuz Çarşamba saat 08.00'den itibaren güncelleştirilmek üzere ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılacak ve itirazlar alınmaya başlanacak. Yurt Dışı Seçmen Kütüğü de aynı gün internet ortamında www.ysk.gov.tr adresinde ilan edilecek ve itirazların alınmasına başlanacak. Seçmen listeleri askıya çıktığı gün YSK'nın internet adresinden seçmen kayıtları sorgulanabilecek.

Yurt dışı seçmenler, YSK'nın www.ysk.gov.tr internet adresinden oy verecekleri gün ve saat aralığını belirlemeye 21 Temmuz Pazartesi Türkiye saati ile 08.00'de başlayacak. Gümrük kapılarında oy verme işlemine 26 Temmuz 2014 Cumartesi günü başlanacak. Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtılması 4 Ağustos Pazartesi günü tamamlanacak.

Bu seçimle Türkiye’de yeni bir dönemin başlayacağını ifade eden Bıyıkoğlu " Çünkü Ak Parti kurulduğu günden itibaren hep ilkleri, arzu edilenleri, özlenenleri yaptı. Halkı iktidara getirdik. İşte bunun son noktası seçilmiş Cumhurbaşkanıyla inşallah bunu zirveye çıkaracağız. Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan adaylığını açıkladı. 10 Ağustos bu anlamda gerçekten birliğimizi, beraberliğimizi, çalışma azmimizi göstereceğimiz son derece önemli bir tarih. Allah'ın izni milletin takdiriyle bu seçimden de zaferle çıkacağız inşallah" ifadelerini kullandı.   

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem