Cübbeli Ahmet Hoca'ya kötü haber

Cübbeli Ahmet Hoca, Karagümrük Çetesi'ne yönelik açılan davada tutuklu sanık yargılanıyor. 3. yargı paketinin yürürlüğe girmesinin ardından Cübbeli Ahmet Hoca'nın avukatları, davanın görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe sunarak, Adli kont

Cübbeli Ahmet Hoca'ya kötü haber

Cübbeli Ahmet Hoca, Karagümrük Çetesi'ne yönelik açılan davada tutuklu sanık yargılanıyor. 3. yargı paketinin yürürlüğe girmesinin ardından Cübbeli Ahmet Hoca'nın avukatları, davanın görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe sunarak, Adli kontrol tedbirinin 3 yıllık üst sınırının kaldırılması nedeniyle, tahliye talebinde bulundular.

 

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, bu talebi oy birliği ile reddetti. Tahliye taleplerini reddeden mahkeme, yeni yasa kapsamında 'ret gerekçelerini diğer kararlarına göre daha uzun' yazdı.


Sanık Cübbeli Ahmet Hoca hakkındaki delillerin tek tek sıralandığı gerekçeli kararda, davanın müşteki ve mağdurlarının ifadelerinin alınmadığına dikkat çekildi.

 

Sanığın, "Haksız çıkar sağlamak için kurulan örgüte yardım etmek, 2 kez insan ticareti yapmak, cinsel saldırı ve hürriyetten yoksun bırakmak" suçlarından cezalandırılmasının istenildiğini belirten mahkeme kararında, "Sanık hakkında isnad edilen suçların yasada öngörülen hürriyeti bağlayıcı cezasının alt ve üst sınırları değerlendirildiğinde 5 Temmuz tarihinde yürürlüğe giren 6352 sayılı yasa ile değişik hükümler de dikkate alındığında diğer koruma tedbirlerinin uygulanmasının bu aşamada yeterli olmayacağı anlaşılmakla tahliye talebi reddedilmiştir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem