CHP'ye Yargıtay şoku

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan’a ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve rüşvet almak’ suçundan İstanbul 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği 5 yıl hapis cezasını onadı.Hürriyet gazetesinden Mesut Hasna Benli'nin hab

CHP'ye Yargıtay şoku

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan’a ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve rüşvet almak’ suçundan İstanbul 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği 5 yıl hapis cezasını onadı.

Hürriyet gazetesinden Mesut Hasna Benli'nin haberine göre Çapan bu suçtan 11 ay 20 gün tutuklu kaldığı için yaklaşık 3 yıl daha cezaevinde tutulacak. Yargıtay’ın onama kararı Çapan’ın Esenyurt belediye başkanlığı adaylığını etkiledi. CHP yönetimi Yargıtay kararının kendilerine ulaştığını, Çapan’ın adaylığını YSK’nın kabul etmeme ihtimali bulunduğuna dikkat çekerek, “Bu olasılık nedeniyle yeni bir aday bildireceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Çapan yaptığı açıklamada Daha önce cezamın bir bölümünü yattığım için hukuken adaylığım konusunda bir engel bulunmadığını düşünüyorum. Gerekirse AİHM’ye gideceğim." dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler