CHP'den sünnetçi yasağı

  CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sünnetçiliğin yasaklanması için kanun teklifi hazırladı. Teklifte çocuk cerrahı ve üroloji doktorları hariç sünnetçilik yapanların bir yıldan üç yıla kadar hapisle cezalandırılması öngörüyor. CHP’li Tanal’ın TBMM

CHP'den sünnetçi yasağı

 

 
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sünnetçiliğin yasaklanması için kanun teklifi hazırladı. Teklifte çocuk cerrahı ve üroloji doktorları hariç sünnetçilik yapanların bir yıldan üç yıla kadar hapisle cezalandırılması öngörüyor.
 
CHP’li Tanal’ın TBMM Başkanlığı’na sunduğu teklifinde sünnet işini sünnetçi olarak bilinen kişilerin yapmasının yasaklanması isteniyor. Teklifle, kanuna, “Çocuk cerrahı ve üroloji doktorları hariç sünnetçilik edenler bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” hükmü eklenmesi amaçlanıyor. Teklifin gerekçesi ise şöyle:
 
“Sünnetçi adı altında ortalıkta dolayan her kişiye gelişigüzel sünnet yahtırılmamalıdır. Sünnetin merasim adı altında sağlıksız ve kalabalık ortamlarda yapılması hem tıbbi hem de çocuk psikolojisi açısından uygun değildir. Sünnet basit bir cerrahi işlem değildir; ameliyattır. Sünnette kullanılan cerrahi aletler yeterince steril değilse, çocuğunuza AIDS, hepatit B, hepatit C gibi birtakım tehlikeli hastalıklar bulaşabilir. Bu nedenlerle sünnetçi adı altında dolaşan kişilerin sünnet yapması yasaklanmaya çalışılmış ve işin uzmanları tarafından yapılması amaçlanmıştır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler