CHP'de gece yarısı bombası

   CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni PM ve MYK listesindeki son rötuşları yaptı. Kılıçdaroğlu'nun Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na Adnan Keskin'i, Parti Sözcülüğü'ne ise Haluk Koç'u getirmesi bekleniyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kı

CHP'de gece yarısı bombası

 

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni PM ve MYK listesindeki son rötuşları yaptı. Kılıçdaroğlu'nun Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na Adnan Keskin'i, Parti Sözcülüğü'ne ise Haluk Koç'u getirmesi bekleniyor.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün yapılacak olan Parti Meclisi seçimleri sonrası oluşturacağı Merkez Yürütme Kurulu'nu da (MYK) şekillendirdi. Kılıçdaroğlu, Örgüt ve Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini Denizli Milletvekili Adnan Keskin'e vermeyi tasarlıyor. 

 

Bbir süredir arayış içinde olan Kılıçdaroğlu, bu görev için önce Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu'nu düşündü. Ancak Feyzioğlu, Baro Başkanlığı'nı bırakmak istemediğini söyleyince yeni bir arayış başladı. Kılıçdaroğlu, bu süre içinde alternatif isim olarak Adnan Keskin'de yoğunlaştı. 

 

Keskin'in kendisine yönelik Meclis kulisinde milletvekillerine yaptığı bazı değerlendirmelerden rahatsız olan Kılıçdaroğlu, geçen süre içinde "Siyasette böyle şeyler olabilir" diyerek son noktayı koydu. Kılıçdaroğlu'nun "2. Adam" olarak da tarif edilen Örgüt ve Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'nı Keskin'e vermeyi düşündüğü ifade edildi. Keskin'in de bu görevi istediği ve bunun için parti içinde kulis yaptığı biliniyordu.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Sözcülüğü görevini ise Haluk Koç'a verecek. Koç'u bir süre önce Grup Başkanvekili olarak değerlendirmek isteyen Kılıçdaroğlu, bu kararını Emine Ülker Tarhan'ın "direnişi" yüzünden uygulayamadı.

Kılıçdaroğlu'nun planına göre, Emine Ülker Tarhan Grup Başkanvekilliği'nden istifa edecek ve yeni MYK'ya taşınacaktı. Ancak; Emine Ülker Tarhan, Grup Başkanvekilliği görevinden ayrılmak istemediğini söyledi. Kılıçdaroğlu bunun üzerine, karar değiştirdi. CHP lideri, Samsun Milletvekili Haluk Koç'u MYK'ya almaya ve Parti Sözcüsü yapmaya karar verdi.

Haluk Koç'la görüşen Kılıçdaroğlu, "AKP'deki gibi bir model uygulayalım. Hüseyin Çelik gibi bir hareket alanın olsun. Güçlü bir sözcülük kurumunu tesis edelim. Benim her konuda konuşmam, doğru olmuyor. Parti adına açıklamaları sen yap" dedi. Koç da bu görevi üstlenmekten onur duyacağını ifade etti. 

 

KILIÇDAROĞLU'NUN LİSTESİNİ GÜRSEL EROL DAĞITACAK

 

Bu arada, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi için dağıttıracağı anahtar listedeki sayı da netleşti. CHP liderinin 90 kişilik bir liste dağıttıracağı, bunun içinde ise 52 kişilik ayrı bir liste olacağı öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesini ise Gürsel Erol'un il başkanlarına dağıtacağı öğrenildi. 

 

Kurultay Koordinatörü Gürsel Erol, sahte listelere karşı önlem amacıyla, il başkanlarıyla bugün en geç saat 09.00'a kadar irtibata geçecek. Bugün saat 10.00 sularında dağıtılacak olan liste, Kılıçdaroğlu'nun gerçek listesi olacak.

 

Bu arada, önceki gün, kurultay salonuna Erdoğan Toprak yerine Gürsel Erol'u gönderen ve basına açıklama yapmasını isteyen Kılıçdaroğlu'nun, listeyi de aynı kişiye dağıttırması dikkatlerden kaçmadı. Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan Toprak ile Nihad Matkap yerine listeyi dağıtma görevini Gürsel Erol'a vermesi değişik yorumlara sebep oldu.

 

Öte yandan, Erdoğan Toprak ile Mehmet Zeki Gündüz'ün de 60 kişilik ayrı bir liste çıkarmak için çalışma yaptıkları iddia edildi. Gürsel Erol'un ise Gürsel Tekin'le birlikte hareket ettiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem