CHP’de başvuru maratonu başladı

CHP’de milletvekili aday adaylığı için başvurular bugün itibariyle başladı. CHP MYK’dan ilk başvuruyu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan yaptı.CHP’de 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşecek genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için başvurular

CHP’de başvuru maratonu başladı

CHP’de milletvekili aday adaylığı için başvurular bugün itibariyle başladı. CHP MYK’dan ilk başvuruyu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan yaptı.

CHP’de 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşecek genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için başvurular bugün itibariyle başladı. MYK’dan ilk başvuruyu yapan Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tezcan başvurusunu yaparken, 17-24 Şubat arasında CHP’lilerin aday adayı olmak üzere başvuracakları merkezi ve bu merkezde yapılacak çalışmaları anlattı.

“HEMEN SEÇİM ÇEVRESİNİ SÖYLERSEK HEYECAN BİTER”

Tezcan başvurusunu yaparken formda yer alan ‘seçim çevresi’ alanını boş bıraktı. Basının sorularına karşın ise Tezcan, “Heyecan devam etsin. Hemen seçim çevresini söylersek heyecan biter” dedi.

CHP Milletvekili aday adaylığı müracaatlarına sabah 09.00’dan itibaren başladıklarını belirten Tezcan, “Partilerimiz yoğun bir ilgiyle ilk gün olmasına rağmen genel merkeze akın ettiler. 7 Haziran 2015 seçimlerinde biliyorsunuz CHP olarak 85 seçim çevresinin 55’inde ön seçim yöntemiyle adaylarımızı belirleyeceğiz. İlk defa uzun dönemden bu yana siyasi tarihimizde son seçimlerde ilk defa bir siyasi parti bu kadar çok aday adaylarını belirliyor. CHP’nin dışında şuanda Türkiye’de ön seçim yapan bir başka parti yok. CHP olarak da kendi seçim tarihimize baktığımızda 80’lerden sonra en fazla ön seçimin yapıldığı süreç” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ DAHA ÇOK YERDE ÖN SEÇİM YAPMAK BUNDAN SONRAKİ SEÇİMLERDE”

“Hedefimiz daha çok yerde ön seçim yapmak bundan sonraki seçimlerde” ifadesini kullanan Tezcan, şöyle konuştu:

“Hedefimiz sadece hakimlere, yargıya bağlı olmadan kendi örgüt kültürümüz içerisinde partililerimizin iç denetimini sağlayacağı sandık yoluyla adayları belirleme geleneğini yerleştirmek. Sayın Genel Başkanımızın 2010 yılından itibaren CHP’de başlattığı değişimin dönüşümün meyvelerini almaya başladık. Parti içerisinde daha fazla demokrasi Türkiye’de daha fazla demokrasinin adımlarını atıyoruz. Bu çerçevede 2015 milletvekili genel seçimlerinde aday adaylığına müracaat sürecinde de genel merkezimizde düzeni biraz daha kolay, biraz daha rahat, ulaşılabilir hale getirmeye özen gösterdik.”

“DEVLETİN MALI YENMEYECEK, HARAM YENMEYECEK”

Aday adaylarının başvuru yaparken bütün yapacağı işlemleri yönlendirme tabelalarında gördüklerini anlatan Tezcan, önce dosya alacaklarını sonra paralarını yatırabileceklerini ve üçüncü adımda üye olup olmadıklarını kontrol edebilecekleri üye bölümüne gelip, üye değillerse üyelik müracaatlarının alınacağını ifade etti. Daha sonra dördüncü bölümde ikramları yiyerek formlarını doldurabileceklerini kaydetti.

Tezcan, “Bizde sadece kuru pasta çay kahve gibi ikramlar yenebilir. Devletin malı yenmeyecek, haram yenmeyecek. Sunduğumuz bütün ikramlar helaldir. Rüşvet ürünü yoktur içerisinde” dedi.

“MÜRACAATLARIMIZ BUGÜN BAŞLADI 24 ŞUBAT TARİHİNE KADAR DEVAM EDECEK”

Aday adaylarının sadece başvuru formunu imzalayacağını bildiren Tezcan, “Müracaatlarımız bugün başladı 24 Şubat tarihine kadar devam edecek. 24 Şubat tarihinde son müracaatlarımızı alacağız. Ondan sonra da aday adayı arkadaşlarımız bölgelerinde büyük bir çoğunluğu ön seçim olduğu için çalışmaya başlayacaklar. 2015 yılı CHP ile Türkiye’nin daha demokratik, daha özgür, daha zengin bir geleceğe yol alacağı dönem olacaktır” ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Tezcan, kendisinin ön seçime girip girmeyeceğinin ve dekontunda yazan meblağın sorulması üzerine, “Bakacağız ona. Onu da öğrenirsiniz yakında” dedi.

Aday adaylığı ücretleriyle ilgili ise Tezcan, “Kontenjan adaylığı için 7 bin 500 lira müracaat ücreti. Kontenjan adaylığında kadın, genç ve engelli ayrımımız yoktur. Bunun dışındaki adaylıklarımız 5 bin lira. Yani merkez yoklama veya ön seçime müracaat edenlerin 5 bin lira. Kadın, genç ve engellilerde ise 2 bin 500 lira olarak yarı rakamı uyguluyoruz” şeklinde konuştu.

“ÖN SEÇİM YAPACAĞIMIZ YERLER. BİZ BURALARDA 29 MART TARİHİNİ BEKLEMEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ”

Herkesin 24 Şubat tarihine kadar müracaatlarını yapmasını söyleyen Tezcan, ön seçim yapacaklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Özellikle örgüt denetiminde ön seçim yapacağımız yerler var. 10 bölgemiz böyle örgüt denetiminde ön seçim yapacağımız yerler. Biz buralarda 29 Mart tarihini beklemeyi düşünmüyoruz. Yargı denetiminde ön seçim yapılacak yerlerde tarih 29 Mart, bütün Türkiye’de bütün partiler için ancak biz örgüt denetiminde bununla bağlı değiliz. Daha erken adaylarımızı belirleyebiliriz. Bu nedenle askı sürelerini dikkate aldığımızda müracaatları biran önce aday adaylıklarının başvurularının ve müracaatlarının bitmesi gerekiyor.”

Bu seçimde sürprizlere yer olmayacağını ifade eden Tezcan, “Bu seçimde CHP iktidar olacak. CHP tabi ki siyaset yapmak isteyen bütün vatandaşlarımıza kapılarımız açık. Özel olarak belirli isimler üzerinden yürütülecek kampanyayı uygun bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.

MYK’da Mehmet Bekaroğlu gibi isimlerin söz konusu olduğu ve o isimlerin kontenjan adaylıklarının kesinleşip kesinleşmediği sorusuna Tezcan, “Arkadaşlarımızın hepsi CHP’nin iktidar olması için çok ciddi ve büyük özveriyle çalışıyorlar, mücadele ediyorlar. Aday adaylığı türü ve seçim çevreleriyle ilgili ne PM üyelerimizin ne de MYK üyelerimizin herhangi bir şekilde önceden netleşmiş belirledikleri bir şey yok” dedi.

“YENİ BİR SİYASET OPERASYONU YAPMA PEŞİNDELER”

Bir gazetede yer alan Fuat Avni olduğu iddia edilen Emre Uslu ile CHP’li Umut Oran ve Akif Hamzaçebi ile ilgili haberlerin sorulması üzerine Tezcan, şöyle konuştu:

“Haberlerin kesinlikle yalan olduğunu her iki arkadaşımızda açıkladılar. Biz AK Parti’nin kirli ilişkilerinin parçası hiçbir zaman olmadık, bundan sonra da olmayız. Bu tip kirli ilişkiler özellikle seçim öncesi operasyonel girişimler AK Parti’nin çok usta olduğu AK Parti anlayışının usta olduğu ilişkilerdir. Muhalefet partileri üzerinde yeni bir operasyon planı olarak görüyoruz. AK Parti iktidardan gideceğini anladı. 2015 Haziran seçimlerinde CHP’nin iktidarının göründüğünü açık olarak gördükleri bu telaş içerisinde yeni bir siyaset operasyonu yapma peşindeler.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem