Canalioğlu Trabzon esnafını sordu

CHP PM üyesi ve Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu Trabzonlu esnaf ve sanatkarların sorunlarını yazılı soru önergesiyle meclise taşıdı.Soru önergesinde artan maliyetler karşısında çaresiz kalan, iş yeri kirası ve sigorta primlerini dahi ödeyemez du

Canalioğlu Trabzon esnafını sordu

CHP PM üyesi ve Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu Trabzonlu esnaf ve sanatkarların sorunlarını yazılı soru önergesiyle meclise taşıdı.

Soru önergesinde artan maliyetler karşısında çaresiz kalan, iş yeri kirası ve sigorta primlerini dahi ödeyemez duruma gelen esnafın iş yerlerini kapatmak zorunda kaldığının altını çizen Canalioğlu 'Trabzon İlimizde 2014 yılı içerisinde 2.745 yeni işyeri açılmış ancak; 4.268 işyeri de kapanmıştır. Esnafımız zor durumdan kurtulmak için kredi kullanmakta ancak; kredi borçlarını dahi ödeyememektedir'' ifadelerini kullandı.

CHP Trabzon Milletvekili yazılı soru önergesinde Ekonomi Bakanlığına şu soruları yöneltti;

 1-    Trabzon İlimizde 2002-2012 yılları arasında toplam kaç işyeri açılmış, toplam kaç işyeri kapanmıştır ?

2-    Trabzon İlimizde toplam kaç "esnaf ve sanatkarımız", toplam kaç "LİRA" kredi kullanmıştır ?

3-    Kredi kullanan esnaf sanatkarlarımızdan ne kadarı borcunu düzenli ödeyememesi sebebi ile icralık olmuştur ?

4-    Bakanlık olarak; esnaf ve sanatkarlarımızı içinde bulundukları bu zor durumdan kurtarmak için uygulamaya hazırladığınız bir yol haritanız var mıdır ?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem