Çanakkale’de 102 kaçak göçmen yakalandı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmeye çalışan 102 kaçak göçmen yakalandı.Edinilen bilgiye göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri gerçekleştirdikleri operasyonlarda yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Mi

Çanakkale’de 102 kaçak göçmen yakalandı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmeye çalışan 102 kaçak göçmen yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri gerçekleştirdikleri operasyonlarda yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmeye çalışan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Afganistan ve Suriyeli 102 kaçak göçmen yakaladı. Küçükkuyu'daki Sahil Güvenlik rıhtımına getirilen göçmenler, işlemleri tamamlandıktan sonra Ayvacık'taki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne sevk edildi.

Öte yandan, Sahil Güvenlik Komutanlığı yasa dışı göçü önlemek amacıyla başlattığı "Ege'de Umut Harekâtı" kapsamında 1-11 Kasım tarihleri arasında 98 olaya müdahale etti. Bu olaylarda 3 bin 999 göçmen sağ olarak kurtarılırken, 20 göçmen hayatını kaybetti. 9 organizatör de yakalandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler