Can Dündar’ın tutuklanma gerekçesi

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara Büro temsilcisi Erdem Gül, "silahlı terör örgütüne yardım" , "devletin gizli kalması gereken bilgileri açıklama", "siyasal ve askeri casusluk" suçlarından tutuklanarak cezaevine gön

Can Dündar’ın tutuklanma gerekçesi

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara Büro temsilcisi Erdem Gül, "silahlı terör örgütüne yardım" , "devletin gizli kalması gereken bilgileri açıklama", "siyasal ve askeri casusluk" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MİT TIR'larına ilişkin görüntülerin yayınladıkları gerekçesiyle başlatılan soruşturmada ifade veren Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Büro Temsilcisi Erdem Gül tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstanbul Nöbetçi 7'inci Sulh Ceza Hakimliği tutuklama kararında, MİT TIR'larının durdurulması eylemine katılanlar hakkında Adana ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıklarınca soruşturmanın başlatıldığına değindi.

Kararda, Can Dündar ve Erdem Gül'ün mesleki durumu göz önünde bulundurulduğunda bu durumu bildikleri, buna rağmen MİT TIR'larına ilişkin devletin güvenliği iç ve dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken belgeleri yayınladıkları belirtildi. Bu belgelerin yayınlanmasını "silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme" ve "devletin güvenliği bakımından gizli kalması gereken belgeleri yayınlamak" suçlarının işlendiği kaydedilen kararda, kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu ve adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı belirtilerek tutuklanmalarına hükmedildi.

Dündar ve Gül'ün ifadelerinde MİT TIR'larına ilişkin temin edilen ve yayınlanan belgelerin daha önce kamuoyunda tartışıldığı ve sır olmadığını belirttikleri ifade edilen kararda, ilk defa MİT TIR'larına ilişkin belgelerin şüphelilerin kendileri tarafından temin edildiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler