Camilerde yeni bir düzenlemeye gidiliyor

 Görme engelliler için camilerde özel dokumalı halılar, işitme engelliler için ise minarelerde farklı aydınlatmalar kullanılacak. Engellilerin camilerle buluşması daha kolay hale getiriliyor. Mehmet Görmez: Türkiye'de her şehirde ama her şehir de en az bi

Camilerde yeni bir düzenlemeye gidiliyor

 

Görme engelliler için camilerde özel dokumalı halılar, işitme engelliler için ise minarelerde farklı aydınlatmalar kullanılacak.
 
Engellilerin camilerle buluşması daha kolay hale getiriliyor.
 
Mehmet Görmez: Türkiye'de her şehirde ama her şehir de en az bir kaç caminin her türlü engelli kardeşimizin ulaşabileceği erişebileceği mekanlara dönüştürmek için bir çalışma başlattık.
 
Peki neler yapılacak camilerde engelliler için ?
 
Ortopedik engelliler için özel asansör bulundurulacak. Özel, abdest alma mekanları oluşturulacak. Görme engelliler için izli yollar ve cami içinde özel dokuma halılar yeralacak.
 
Ezan okunurken işitme engelliler için minarelerde namaz vakitlerini anlatan özel ışıklandırmalara olacak.
 
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez: Farz-ı kifaye sadece cenaze namazı değildir. Farzı kifaye toplumun yapmak zorunda olduğu yapılmadığı zaman farzı ayna dönüşen dini vecibe demektir. Engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak onların engellerini ortadan kaldırmak toplumsal farzı kifayedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem