Çalışan annelere bakım yardımına ilişkin önemli karar

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Vekili Cevdet Ceylan, çalışan annelere bakım yardımına ilişkin olarak, "Son ayda ekstra geliri olan anne şartı sağlamadığı için eleniyordu. Yaptığımız değerlendirmede bunun son bir yıl içinde aldığı kazançların değerlendirile

Çalışan annelere bakım yardımına ilişkin önemli karar

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Vekili Cevdet Ceylan, çalışan annelere bakım yardımına ilişkin olarak, "Son ayda ekstra geliri olan anne şartı sağlamadığı için eleniyordu. Yaptığımız değerlendirmede bunun son bir yıl içinde aldığı kazançların değerlendirilerek, onun ortalamasının alınmasını sağlayacak yöntem geliştirdik" dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Vekili Cevdet Ceylan, çalışan annelere bakım yardımına ilişkin olarak bilgi verdi.

Ceylan, çalışan annelere bakım yardımına ilişkin olarak, "Yaklaşık 5 bin kişiye bu yardımı yapacaktık. Yaklaşık 10 bin başvuru oldu. Fakat 10 bin başvurudan 3 binini kesin olarak kabul ettik. 5 bin hedefimize ulaşamadık. Hal böyle olunca da şartları esnetmek istedik. 10 bin başvurudan birçoğu şartları sağlayamadığı için elendi. Bazı şartları esnetme gerektiğini düşündük. Annenin asgari ücretin altında gelirinin olması şartı vardı. Bunu da son ay gelirine bakarak tespit ediyorduk. Son ayda ekstra geliri olan anne şartı sağlamadığı için eleniyordu. Yaptığımız değerlendirmede bunun son bir yıl içinde aldığı kazançların değerlendirilerek, onun ortalamasının alınmasını sağlayacak yöntem geliştirdik. İkincisi mutlaka çocuğun annenin evinde bakılması şartı vardı. Onu da esnettik. Bakıcının evinde bakılabileceği şartını getirdik. Başvuru süresi vardı, onu da 5 bin kotası doldurana kadar uzattık" ifadesini kullandı.

Müracaatların aç olmasına ilişkin olarak Ceylan, 10 binin üzerinde müracaat olduğunu belirterek, şartların sağlanamadığı için 5 bine ulaşılamadığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem