Bu şarj aletine dikkat!

Samy Kamkar adlı hackerın, geliştirdiği sahte şarj aleti ile Microsoft klavyelerin birçoğunun tüm verilerini kaydedebildiği belirtildi. KeySweeper adıyla tanıtılan cihazın, içerisinde bulunan donanım ve yazılım sayesinde klavyeye tuşlanan tüm karakterleri

Bu şarj aletine dikkat!
Samy Kamkar adlı hackerın, geliştirdiği sahte şarj aleti ile Microsoft klavyelerin birçoğunun tüm verilerini kaydedebildiği belirtildi. KeySweeper adıyla tanıtılan cihazın, içerisinde bulunan donanım ve yazılım sayesinde klavyeye tuşlanan tüm karakterleri tespit ettiği ve hatta bu verilerin paylaşımını yapabildiği kaydedildi. Ayrıca geliştirilmeye açık olan sahte şarj aletinin SMS ile tüm bilgileri belli bir adrese yönlendirebileceği de öğrenildi. Samy Kamkar, bu cihazların 10 ila 80 Dolar arasında bir üretim maliyeti olduğunu belirtiyor.
 
“ESKİ KLAVYELER İÇİN GEÇERLİ”
 
Öte yandan konuyla ilgili açıklama yapan Microsoft yetkilileri, sahte şarj aletinin sadece 2011’den önce üretilen kablosuz klavyelerin bilgilerini çalma yeteneğine sahip olduğunu ifade etti. Yetkililer yeni ürünler için bilgi çalmanın mümkün olmadığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler