"Bu eylem planını yürekten destekliyoruz"

G20 Antalya Zirvesi sonunda açıklanan G20 Liderler Deklarasyonu'nu değerlendiren B20 Türkiye Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bu eylem planını hem Türk özel sektörü olarak, hem de küresel iş dünyasını temsil eden B20 Türkiye olarak yürekten destekliyoruz" d

"Bu eylem planını yürekten destekliyoruz"

G20 Antalya Zirvesi sonunda açıklanan G20 Liderler Deklarasyonu'nu değerlendiren B20 Türkiye Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bu eylem planını hem Türk özel sektörü olarak, hem de küresel iş dünyasını temsil eden B20 Türkiye olarak yürekten destekliyoruz" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve B20 Başkanı Başkanı Hisarcıklıoğlu G20 Antalya Zirvesi sonunda açıklanan G20 Liderler Deklarasyonu'nu değerlendirdi. Hisarcıklıoğlu şu değerlendirmeyi yaptı: "Küresel ekonominin özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki çalkantıdan dolayı zorlandığı bu günlerde Antalya'da G20 liderlerinin büyüme vurgusunu daha da güçlendirmeleri umut vericidir. Güncellenmiş büyüme stratejilerini ve uygulama planlarını içeren Antalya Eylem Planı küresel ekonominin geleceği için çok önemlidir. Bu eylem planını hem Türk özel sektörü olarak, hem de küresel iş dünyasını temsil eden B20 Türkiye olarak yürekten destekliyoruz.

Bildiğiniz üzere bu sene hem B20 gündeminde, hem de G20 gündeminde küresel istihdamın yüzde 60'ını, istihdam artışının yüzde 80'ini sağlayan KOBİ'lere daha fazla yer ayrılması için büyük çaba harcadık. TOBB ve International Chamber of Commerce (ICC) olarak küresel ölçekte KOBİ'lerin haklarını savunacak Dünya KOBİ Forumu'nun kuruluşunu gerçekleştirdik. Tüm bu çabalarımızın G20 liderleri tarafından da sahiplenilmesi ve ilk defa bir özel sektör girişiminin G20 liderleri tarafından resmi deklarasyonun içinde desteklenmesi bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Altı senedir çalışmalarını sürdüren B20'nin bu en önemli başarısının dönem başkanlığını yaptığım B20 Türkiye'ye ve kurucusu olduğumuz Dünya KOBİ Forumu'na nasip olması son derece önemlidir.

B20'nin 19 önerisi içinde de yer alan ülke bazında yatırım stratejilerinin hazırlanması küresel ekonomideki ve yatırım ortamındaki belirsizlikleri gidermek için çok önemli olacaktır. 2018'e kadar G20'nin toplam yatırımlarının milli gelir içindeki payını %1 oranında artırılmasını hedefleyen bu stratejiyi küresel iş dünyası olarak memnuniyetle karşılıyoruz. Burada özellikle B20 Altyapı ve Yatırımlar Görev Gücünün ısrarla talep ettiği kamu-özel sektör ortaklıklarının (PPP) yaygınlaştırılması ve varlığa dayalı finansmanın geliştirilmesi konuları özel bir vurgu yapılması son derece faydalıdır.

B20 Ticaret Görev Gücü'nde sürekli vurguladığımız DTÖ nezdindeki Ticareti Kolaylaştırma Anlaşması'na G20 liderlerinden güçlü bir destek çıkması ve TTIP-TPP gibi bölgesel anlaşmaların çok taraflı ticareti bozan değil, destekleyen nitelikte olmasına ilişkin taahhüt küresel ticaretin ilerleyen yıllarda yeniden büyümenin motoru haline gelmesi için umutlarımızı yeşertmiştir.

Küresel iş dünyasını temsilen B20 Türkiye olarak bir yıl boyunca daha güçlü büyüme ve daha fazla iş için çalışmalarımızı sürdürdük. Özellikle gençlerin istihdam olanaklarını artırmak için kapsamlı beceri geliştirime programları geliştirilmesi yönünde taleplerimiz oldu. G20 Liderler Bildirgesi'nde bu talebimizin olumlu karşılanması ve G20 Beceri Stratejisi ile bu kapsamda güçlü bir destek verilmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Ayrıca, gençlerin iş hayatına kazandırılması için girişimciliğe özel bir vurgu yapılmasından dolayı Cumhurbaşkanımıza ve tüm G20 liderlerine şükranlarımızı sunuyoruz.

İş dünyasını temsil eden B20 ve çalışan dünyasını temsil eden L20 olarak yaptığımız ortak deklarasyona G20 liderleri tarafından özel bir vurgu yapılması ve sahiplenilmesi de iş dünyasına ve çalışan kesime güçlü bir güven sinyali verilmesi açısından önemlidir".

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem