Bu afişe tepki yağıyor

Almanya Federal İçişleri, başörtülü kadınları hedef alan afişlerle, Müslümanları potansiyel bir terörist gibi göstermesine tepki yağmaya devam ediyor.Sünneti yaralama suçu sayan yasağı ile büyük tepki çeken Almanya, bu sıralar akıl almaz bir kampanya ile

Bu afişe tepki yağıyor

Almanya Federal İçişleri, başörtülü kadınları hedef alan afişlerle, Müslümanları potansiyel bir terörist gibi göstermesine tepki yağmaya devam ediyor.

Sünneti yaralama suçu sayan yasağı ile büyük tepki çeken Almanya, bu sıralar akıl almaz bir kampanya ile çalkalanıyor. Alman İçişleri Bakanlığı, "Güvenlik İşbirliği İnisiyatifi" adı altında, bütün Müslümanlara zan altında bırakan afiş ve posta kartı kampanyası başlattı. Almanca ve Türkçe hazırlanan afişler sosyal medyaya yayılırken, 21 Eylül'den itibaren de Berlin, Hamburg ve benzeri büyük şehirlerde göçmenlerin yoğunlukla yaşadığı semtlerde duvarlara asılacak. Alman İçişleri Bakanlığı, afiş kampanyasının hedefinin Müslüman göçmen kitlesinin "radikal akımlara" karşı uyarılması ve çocukların da "olağan dışı" değişim gözetleyen Müslüman ailelerin danışma merkezine başvurmaları olduğunu savunuyor.

"Kayıp" başlıklı afişlerin birinde başörtülü genç bir kızın fotoğrafı verilerek "Arkadaşım Fatma. Kendisini özlüyorum, çünkü son zamanlarda kendisini tanıyamıyorum. Gün geçtikçe daha fazla içine kapanıyor ve her geçen gün radikalleşiyor. Kendisini -dini fanatiklere ve terör örgütlerine- tamamıyla kaybetmekten korkuyorum. Sen de benim gibi düşünüyorsan, radikalleşmeyle ilgili danışma merkeziyle irtibata geç" deniliyor. Afişte, "şüpleli"lerin ihbar edilmesi istenilen iletişim bilgileri de yer alıyor.

Müslümanlara karşı önyargıyı körükleyen "Kayıp Aranıyor" afiş kampanyası ilk defa geçen yıl Haziran ayında Alman İçişleri Bakanlığı ile dört Müslüman çatı kuruluşu arasında başlatılan güvenlik işbirliği toplantılarında gündeme geldi. Çatı kuruluşlar afişlere şiddetle itiraz etti. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), İslam Kültür Merkezleri Birliği (VIKZ), Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD), ve Almanya Bosnalılar İslam Cemaati'nce (IGBD) yapılan ortak açıklamada, "Almanya'daki Afiş Eylemi Müslümanların tamamını şüpheli konumuna düşürüyor" denildi. Kuruluşlar, tepkiye karşılık bulamayınca güvenlik işbirliği toplantılarından çekildi. Bunun üzerine bakanlık, tepkilere kulağını tıkayıp projeyi tek başına hayata geçirdi.

Kampanya hükümet ortağı FDP'den bile tepki gördü. FDP Meclis Grubu Entegrasyon Politikası Sözcüsü Serkan Tören, afişlerle İslam ile İslamcılığı birbirine karıştırdığını belirterek güvenlik için başka yollar aranmasını istedi. Alman Sosyal Demokrat Parti Genel Başkan vekili Aydan Özoğuz da "Radikal kim, radikal olmanın sınır ne?" diye sordu ve tehlikeye işaret etti: "Afişlerdeki gülümseyen yüzlerle, her gülen Müslümanın da bir fanatik veya terörist olabileceği imajı veriliyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler