Bordo Bereliler 18 saat önce sızıp keşif yaptı

Önceki gün saat 21.00’de iki koldan başladığı duyurulan operasyon öncesi, önemli sayıda Özel Kuvvetler Komutanlığı mensubunun Suriye’ye, filmlerdeki gibi sızma harekâtı gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Başlama zamanı 21 Şubat Cumartesi saat 21.00 olarak açı

Bordo Bereliler 18 saat önce sızıp keşif yaptı

Önceki gün saat 21.00’de iki koldan başladığı duyurulan operasyon öncesi, önemli sayıda Özel Kuvvetler Komutanlığı mensubunun Suriye’ye, filmlerdeki gibi sızma harekâtı gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Başlama zamanı 21 Şubat Cumartesi saat 21.00 olarak açıklanan operasyondan 18 saat önce yerel kıyafetler giyinmiş özel timler, bölgeye sızdı. 

SAHA TEMİZ, ALANA HÂKİMİZ

Bordo Bereliler, PKK, PYD ve IŞİD’le yakın temasta olan aşiretlerle irtibata geçti ve operasyon sırasında PYDve  IŞİD’den gelecek olası bir saldırıya misliyle yanıt verileceğini ilettiler. Özel Kuvvetler, güvenli saha taramasını sağladıktan sonra Suriye’ye giriş yapacak olan tank taburu ile kara birliklerine, “Saha temiz, gereken uyarılar yapıldı, alana hakimiz” mesajını iletti. Bunun üzerine Tank Tabur Komutanı Yarbay Hakan Yiğit komutasındaki tank birliği giriş yaptı. Süleyman Şah’daki 4 tekerlekli zırhlı araç da Türkiye’ye getirildi. Karakoldaki timin komutanı ‘Oğuzhan Binbaşı’ (Özel Kuvvetler’de gerçek isim ve soyadı asla belirtilmiyor) en son çıkışı yapan kişi oldu. Karakolda askerlere berber, aşçı gibi çeşitli hizmetler sunan kişilerin de, sivil kıyafetli olmalarına rağmen Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli olduğu bildirildi.         

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem