Borçka'da maddi hasar belli oldu!

Borçka Kaymakamı Ertuğrul Örnek, heyelan ve sel dolayısıyla mağdur olan 430 kişinin müracaatta bulunduğunu belirterek, "İlçede, şimdiye kadar yaptığımız tespite göre, 4 milyon liranın üzerinde hasar oluştu" dedi.   Örnek, gazetecilere yaptığı açıklamada,

Borçka'da maddi hasar belli oldu!
Borçka Kaymakamı Ertuğrul Örnek, heyelan ve sel dolayısıyla mağdur olan 430 kişinin müracaatta bulunduğunu belirterek, "İlçede, şimdiye kadar yaptığımız tespite göre, 4 milyon liranın üzerinde hasar oluştu" dedi.
 
Örnek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Borçka ve Hopa ilçelerinde, 11-12 Kasım'da meydana gelen sel ve heyelan dolayısıyla 3 kişinin yaşamını yitirdiğini anımsattı.
 
Devletin tüm birimlerinin, afet sonrası koordineli şekilde sahada çalışma yürüttüğünü belirten Örnek, hasar tespitinin yanı sıra temizlik faaliyetinin sürdüğünü anlattı.
 
Örnek, ilçede büyük hasar bulunan 51 evin yıkılması yönünde rapor hazırlandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
 
"Orta hasarlı 41, az hasarlı da 87 ev tespit edildi. Çalışmalar devam ediyor, sayı artacaktır. Arkadaşlarımız, hasar tespiti yapılan ev sahipleri ile kiracılara yapmaları gerekenler konusunda bilgi aktarıyor. Ağır hasar dolayısıyla evleri boşaltılan vatandaşlarımıza bir yıllık kira yardımı yapıldı. Gerekli eşya yardımları da imkanlarımız doğrultusunda yapılacak. Devlet olarak, vatandaşımızın mağduriyetini en kısa sürede gidereceğiz."
 
Balcı köyü ile bazı mahalle yollarının ulaşıma kapalı olduğuna dikkati çeken Örnek, yol açma çalışmalarının İl Özel İdaresi ekiplerince sürdürüldüğünü dile getirdi.
 
Örnek, heyelan ve sel dolayısıyla mağdur olan 430 kişinin müracaatta bulunduğuna işaret ederek, "İlçede, şimdiye kadar yaptığımız tespite göre, 4 milyon liranın üzerinde hasar oluştu" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem