Bomba BBP'li ilçe başkanın ailesini vurdu

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, sınırın Suriye tarafından atılan ve Türkiye'yi üzüntüye sevkeden bombalar konusunda  değerlendirmelerde bulunan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici; "Bir  kaç gün önce Akçakale'de sınırın Suriye tarafından

Bomba BBP'li ilçe başkanın ailesini vurdu

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, sınırın Suriye tarafından atılan ve Türkiye'yi üzüntüye sevkeden bombalar konusunda  değerlendirmelerde bulunan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici; "Bir  kaç gün önce Akçakale'de sınırın Suriye tarafından başlayan çatışmalardan sonra ilçe merkezine bir bomba düşmüş ve BBP olarak Hükümeti uyararak, 'gerekli önlemleri alın' demiştik." şeklinde konuştu.

 
Destici; "Büyük Birlik Partisi'nin uyarılarına rağmen, Hükümet, gerekli tedbirleri ve önlemleri almadığı için maalesef bugün anneleri Zeliha Timuçin ile birlikte 4 çocuğumuz, atılan 3 bombanın neticesinde  acı bir şekilde  can vermişlerdir" dedi.
Olayda can veren anne ve çocuklarının Büyük Birlik Partisi'nin Akçakale İlçe Başkanı Mehmet Temuçin'in kuzenleri olduğunu bildiren Destici,  
 
"Bu  elim vefatların ardından, 2'si polis memuru olmak üzere 13 insanımızın yaralı olduğu bildiriliyor. Göz göre göre gelen bu durum, Milletimizi üzüntüye ve mateme boğmuştur." diye konuştu.
 
Kendi halinde günlük yaşamlarını  sürdürmekte olan ve ilçenin en işlek merkezi olan yerde 'atılan bombalardan' dolayı hayatını kaybedenler ile yaralanların  vebalinin hükümete ait olduğunu ifade eden Destici, şunları kaydetti:
 
"Konunun sorumlusu hükümettir. Ve bu durum milletimizin kabul edilemeyeceği bir durumdur. Biz, birilerinin Türkiye'yi Suriye'yle savaşa sokmak için, savaş ilan etmesi için bu tür eylemlere kalkışabilir dedik. Zaten Suriye konusunda 'bataklığa saplanan bir Türkiye var' Ancak, dinlemediler...önlem alın, tedbir alın dedik. 
 
Neticede istenilmeyen ve ülkemizi dünya kamuoyu nezdinde itibarsızlaştıracak, 'Türkiye sınırlarını koruyamıyor' izlenimini oluşturacak bir durum gerçekleşti. 
İnşaallah hükümet bu 5 cana mal olan hadiseden iyi bir ders çıkarır ve bundan sonra böyle bir olayın yaşanmaması için gerekli tedbirleri alır.
 
Bir kere daha olayda hayatı kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başta ilçe başkanımız Mehmet Timuçin olmak üzere Akçakaleli tüm vatandaşlarımıza başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi sunarım"
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler